15 Септември, 2011 12:10 5 651 0

Спипаха трио сводници, изнасяли момичета за Италия

  • варна-
  • сводници-
  • момичета-
  • италия

Спипаха трио сводници, изнасяли момичета за Италия. Това стана при спецоперация на Служители на териториалното звено „БОП” – Варна, която се проведе в  морската столица  и Долни чифлик под ръководството на окръжната прокуратура, съобщиха от МВР. Задържани са трима мъже, създали стройна мрежа за набиране на жертвите и транспортирането им до Италия.

Разследването срещу престъпната група започнало преди година. В хода му варненските антимафиоти стеснили кръга от заподозрени и осъществили наблюдение над трима мъже - Г.Й. /30г./, В.Х. /46г./ - двамата от Долни Чифлик, и Д.В. /38г./ от Варна. Спецслужителите установили, че жертви на престъпната дейност на триото ставали момичета от Варна и от бедните райони около града.  Тримата мъже ги увещавали, че срещу добро заплащане могат да им осигурят работа като сервитьорки в дневен бар в гр. Кротоне Италия. Единият от тях се представял за управител на въпросното заведение. Следвали многократни срещи за заздравяване на доверието и  транспортиране на момичетата до италианския град. Там те били настанявани в специално наета квартира от В.Х., а дни по-късно попадали в капана на принудата – да работят за сутеньорите си като продават плътта си на околовръстния път. До момента са установени осем техни жертви.
Тричленната престъпна група е задържана в ранните часове на 14 септември в рамките на специализирана операция, проведена под ръководството на прокуратурата. Тримата мъже демонстрирали висок стандарт на живот. При претърсванията на адресите им са открити и иззети мобилни телефони, газов пистолет, въздушна пушка с оптика, лаптоп, документи от парични преводи, тефтери с водени в тях отчети от заработените от клиентките им сексуални услуги.
Повдигнати им са обвинения по чл. 321 във връзка с чл.155 и чл. 159 Б от НК. Продължават процесуално-следствените действия по документирането на цялостната престъпна дейност на групата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА