18 Август, 2015 19:12 5 019 1

Задържаха автоджамбази при нагла кражба в Несебър

  • audi q7-
  • кражба-
  • несебър-
  • автоджамбази-
  • крадци

Полицаи от Несебър задържаха двама крадци в момент на извършване на кражба на лек автомобил Audi Q7, с полска регистрация, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР-Бургас.

Задържани са В.С., 44 годишен от Поморие и Б.В., 36 годишен от Несебър.  Те се опитали да задигнат Audi Q7, който е бил паркиран в непосредствена близост до полицейското управление.

Задържането е осъществено след показани отлични полицейски умения, като В.С. е бил в купето на автомобила, набелязан за отнемане, а Б.В. се намирал в близост до колата. Двамата оказали съпротива на полицейските служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства.

При задържането на двамата мъже е открита специализирана техника за стартиране и привеждане в движение на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.

В.С. и Б.В. са известени сред криминалните среди, като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие. Периметърът им на действия обхваща освен курортен комплекс Слънчев бряг и по-малките население места Поморие, с. Равда и Свети влас.

В.С. и Б.В. са задържани за срок от 24 часа, като се очаква да им бъде повдигнато обвинение и Районна прокуратура – Несебър да удължи срока им на задържане до 72 часа.

Също днес е задържан друг известен автокрадец – 34 годишния Д.Л. от Каблешково, обявен за издирване след кражбата на Mercedes Е 250, със софийска регистрация, който е бил отнет противозаконно от територията, обслужвана от Районно управление – Созопол. Същият е с богато криминално досие и в момента е с постановена мярка «задържане за срок от 72 часа» от Районна прокуратура – Поморие.

Съучастникът му – 39 годишния В.С. от Бургас вече е с наложена мярка за неотклонение «задържане под стража». Припомняме, че неутрализиррането на двамата автоджамбази бе в резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас и Районно управление – Поморие.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хюсеин воевода

    1 0 Отговор
    Кражбата на коли е бизнес контролиран от депутати, кметове и общински съветници. Преди информацията се предаваше още с преминаването на границата и ако има кола за която има поръчка, веднага се праща група или се прави връзка с онези които работят в района и имат нужното оборудване. Такива новини са пясък в очите, напълно е възможно някой да не си е платил и затова да са ги погнали. А който си мисли, че тея джамбази някой ще ги съди и ще седят в затвора си е жив мечтател- как ви звучи "ИЗВЕСТЕН АВТОКРАДЕЦ" ???!!!