Last news in Fakti

5 Септември, 2015 11:10 1 424 1

Задържаха двама ало измамници

  • задържаха-
  • двама-
  • ало измамници

Те са криминално проявени

Задържаха двама ало измамници, съобщиха от МВР. Специализираната полицейска операция е реализирана на 2 и 3 септември т.г. На 2 септември, в гр. Ветово е задържан 18-годишен младеж, криминално проявен.

Установен е сценарият, по който той е действал – звъни на случайно избрани телефонни номера и под предлог закупуване на климатични системи на половин цена, присвоява от потърпевшите различна сума пари. По този начин е успял да се сдобие с 1 700 лева от две свои жертви, жители на Пловдив и Бургас.

Според събраните данни е направил и няколкократни безуспешни опита за измама, същевременно е ръководел и т.н. „куриери“. Ден по-късно (на 3 септември) в Бургас е задържан и 26-годишният куриер, взел парите от пострадала гражданка.  Справка в полицейските регистри сочи, че той също е криминално проявен за извършени кражби и присвояване.

В хода на извършени претърсвания са иззети мобилни апарати и SIM-карти, имащи отношение към осъществяваната от двамата престъпна дейност. Образувани са досъдебни производства. След предаване на материалите по случая в Районна прокуратура-Пловдив, на 18-годишният е повдигнато обвинение и с постановление му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гълъбин

    0 0 Отговор
    вземете им всичко което имат !!
    дори и здравето
    тези не заслужават капка милост!!!
    за да няма повече такива мародери
    тхванатите трябва да бъдат жестоко наказани!!
    за назидание на останалите които ще дръзнат да тръгнат по стъпките им!!!!