Last news in Fakti

7 Септември, 2015 13:37 1 910 0

Задържаха крадци на автомобил, отнели го от немски гражданин

  • задържаха-
  • крадци-
  • автомобил-
  • немски гражданин

На 5 септември 2015 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът наложи мярка „задържане под стража“ на 20-годишната Асения Ц., от Габрово, и на Богдан И., на 21 г. от Габрово, привлечени като обвиняеми за изнудване и противозаконно отнемане на превозно средство с намерение противозаконно да го присвоят. Районна прокуратура е повдигнала обвинение по първия текст и срещу Калоян Х., на 24 г., от Габрово, който е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.   

На 2 септември 2015 г. в РУ-Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 за германски гражданин, на когото на бензиностанция в града противозаконно му е отнет лек автомобил. На място е установен германският гражданин А. С., на 52 г. Той заявил, че е пристигнал в Република България на 22 август 2015 г., за да се срещне с 20 годишната Асения Ц. Двамата се познавали от пролетта на 2015 г., когато жената работела в Германия. Тя се прибрала в България, но двамата поддържали връзка по интернет.

Когато пристигнал у нас, на 22 август 2015 г., А. С. се настанил на хотел в Габрово. На 1 септември 2015 г. А.С. заедно с Асения Ц., Богдан И. и Калоян Х. заминали с автомобила на немския гражданин – «Фолксваген Голф 6», с немска регистрация, за Черноморието. На 2 септември 2015 г. четиримата се връщали от морето. Автомобилът се управлявал от Асения Ц. По пътя тя завила към връх Бузлуджа.  До момента е установено, че в подножието на върха тя и един от спътниците й, използвайки нож, заплашвали А.С., с цел да го принудят да им даде сумата от 15 000 евро. Парите трябвало да бъдат изтеглени от банка и четиримата тръгнали към Казанлък. Когато стигнали до бензиностанция «Петрол», в източния край на Казанлък, А. С. успял да слезе от автомобила и потърсил помощ от служителите на бензиностанцията. В търговското помещение немският гражданин бил застигнат от Асения Ц. която му нанесла удари. После жената се върнала в автомобила и с Богдан И. напуснали бензиностанцията с лекия автомобил на германския гражданин.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък незабавно е образувано досъдебно производство. Асения С., Богдан И. и Калоян Х., са били обявени за общодържавно издирване.

От  2 септември 2015 г. до 4 септември 2015 г. са проведени бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Казанлък и РУ – Габрово, които са открили, установили и задържали тримата извършители на престъплението. Лекият автомобил е намерен в местност, близо до връх "Бузлуджа". Едната регистрационна табела е открита, изхвърлени в напоителен канал в землището на с.Черганово, община Казанлък. Личните документи на А. С. и документите на автомобила  са намерени в близост до паркинг в подножието на връх Бузлуджа.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък са извършени огледи, разпити на свидетели, назначени са множество експертизи – дактилоскопни, медицинска и др. Продължават активните процесуално-следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА