Last news in Fakti

1 Октомври, 2015 14:50 1 412 0

Откриха контрабандни цигари в климатик на автобус

  • откриха-
  • контрабандни-
  • цигари-
  • климатик-
  • автобус

Те са били укрити по цялата дължина на въздухопровода на климатичната инсталация

Откриха контрабандни цигари в климатик на автобус - 1
Снимки: Агенция Митници

1500 кутии (30 000 къса) контрабандни цигари откриха митническите служители на митнически пункт Малко Търново в климатичната инсталация на автобус с пътници, съобщиха от агенция „Митници“.

Цигарите без акцизен бандерол са били укрити по цялата дължина на въздухопровода на климатичната инсталация в пътническия салон на автобуса, а на пътниците било обяснено от шофьора, че климатикът не работи поради повреда.

Автобусът марка „Mercedes" с турска регистрация е пътувал от Турция за Румъния през България. Пристигнал е на българския митнически пукт в 22,50 часа снощи. Шофьорът и всички пътници са заявили, че не внасят нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на превозното средство, един от проверяващите митнически служители установява различен от обичайния звук при почукване върху зоната на въздухопроводите. След демонтиране на плоскостите се оказва, че по цялата дължина въздухопроводът на климатичната инсталация е натъпкан с контрабандни цигари.

Цигарите са иззети. Срещу шофьора на автобуса - турски гражданин, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Това е втори случай през последните дни на открити цигари от митническите служители на МП Малко Търново във въздухопроводите на климатична инсталация на туристически автобус, пътуващ по същия маршрут от Турция за Румъния.

Контрабандистите на цигари се опитват да прилагат все по-необичайни методи и средства, коментират митническите служители на пункта. Три опита за контрабанден внос на цигари от Турция са разкрити от митническите служители на МП Малко Търново със задържани общо 36 000 къса (1 800 кутии) контрабандни цигари само през последната нощ, въпреки че митническият пункт е туристически и обработва само леки автомобили и автобуси. Срещу нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Освен цигарите в климатичната инсталация на автобуса с турска регистрация, още 4 000 къса контрабандни цигари са открити тази нощ в тайник в багажното отделение на друг туристически автобус за Румъния с румънска регистрация. Други 2 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от фабрични кухини в арматурното табло на влизащ в страната лек автомобил с българска регистрация, в който е пътувало семейство от Шумен с бременна жена. Тя и нейният съпруг са твърдели, че се връщат от лекар в Турция, с цел да избегнат митническа проверка от съчувствие.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА