Last news in Fakti

16 Октомври, 2015 14:01 1 235 0

Разследват търговия с гласове в Монтана

  • разследват-
  • търговия-
  • гласове-
  • монтана

Образувани са 3 досъдебни производства за нарушение на избирателните права на гражданите и лихварска дейност

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и лихварска дейност, е проведена вчера на територията на област Монтана, съобщиха от МВР.

В хода проверките са образувани 4 досъдебни производства, от които 3 по са свързани с нарушение на избирателните права на гражданите и 1 досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие. Съставени са 5 протокола за полицейско предупреждение и е регистрирана една преписка. На територията на областта са извършени проверки и претърсвания на 20 адреса и 3 леки автомобила, както и обиски на над 30 лица.

При извършено претърсване в частен дом в гр. Брусарци, собственост и обитаван от 45-годишен мъж, са намерени и иззети 5 бюлетини /образци/ за предстоящите местни избори, удостоверение за наблюдател и газов пистолет "Волтран", за който мъжът не е представил необходимото по закон разрешително. В празното поле на една от бюлетините са изписани на ръка населените места в община Брусарци и изписани числа срещу тях. По случаите е образувано досъдебно производство.

При претърсване на лек автомобил "Peugeot Partner" с монтанска регистрация, стопанисван и управляван от 45-годишен мъж, както и в дома му в гр. Монтана, са открити документи, за които има предположения, че са свързани с организирано предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване на лица да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

При претърсване в лек автомобил "Toyota Avensis" със софийска регистрация, стопанисван и управляван от 37-годишен мъж от Монтана, са установени също документи, за които може да се предположи възможността за организиране на аналогично престъпление. По случая са образувани 2 досъдебни производства.

В хода на акцията е извършено претърсване и изземване в частен дом, обитаван от 45-годишна жена. От метален шкаф са намерени и иззети два револвера с неустановена марка и модел. По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА