27 Октомври, 2015 13:02 691 1

Условна присъда за купуване на гласове

  • шумен-
  • присъда-
  • купуване на гласове

Задържаният за купуване на гласове в село Царев брод Денис Ахмед, който беше обвинен от Районната прокуратура в Шумен за купуване на гласове, беше осъден на 11 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

22-годишният Ахмед сключи споразумение по време на съдебното следствие в Шуменския районен съд. Той призна изцяло вината си и се отказа от разглеждане на делото срещу него по общия ред. Осъдителната му присъда беше постановена от Шуменския районен съд в рамките на 72-часовото му задържане по искане на Районната прокуратура в Шумен, която образува бързо производство срещу купувача на гласове. Иззета е в полза на държавата банкнота от 20 лева, дадена от Денис Ахмед на свидетел да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат на местните избори в селото.

Бързото производство беше образувано на 22-ри октомври, а 22-годишният Ахмед беше задържан за срок от 72 часа, след като е дал на трима души по 20 лева, за да гласуват за определен кандидат. Постигнатото споразумение, одобрено от съда, е в сила на влязла присъда и е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Samuilov

    0 0 Отговор
    Значи и купуването на гласове е било условно.