Last news in Fakti

29 Октомври, 2015 10:53 802 0

Условна присъда за ало измамник

  • условна-
  • присъда-
  • ало измамник

Мъжът е осъден на 2 г. условно с изпитателен срок от 4 г.

Районна прокуратура-Смолян постигна осъдителна присъда от 2 г. условно с изпитателен срок от 4 г. срещу 28-годишния Любомир Д. от гр. Смолян за извършена телефонна измама, съобщиха от прокуратурата.

Любомир Д. е признат за виновен за това, че на 10 ноември 2014 г. в с. Момчиловци, общ.Смолян, с цел да набави за себе си и за друго лице с неустановена по делото самоличност имотна облага, като извършител и в съучастие, възбудил и поддържал заблуждение по телефона у 72-годишна жена от с.Момчиловци, че дъщеря й е паднала и си е счупила крака и се нуждае от лечение.

На същата дата около 1,30 часа през нощта мъжът се обадил по телефона на пенсионерката и се представил за доктор. Той заявил, че дъщеря й е паднала и си е счупила крака на четири места, състоянието й е тежко и е в болница в гр. Смолян. Любомир Д. съобщил на жената, че е необходимо да бъде извършена спешно операция, защото иначе можело да се наложи да се ампутира крака на дъщеря й, за която поръчал златни пирони от Германия, които стрували 16 000 лева. По този начин подсъдимият убедил възрастната жена да му даде сумата от 600 лева и 2 750 евро с левова равностойност – 5 378 лева. По-късно потвърдил, че е професор от гр. Пловдив, който идва да вземе парите и 73-годишната жена му ги предала, с което причинил на нея и съпругът й имотна вреда в размер на 5 978 лева.

Любомир Д. е осъден от Районен съд-Смолян да заплати имуществени вреди в размер на 5 978 лева, ведно със законната лихва до окончателното изплащане на сумата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА