Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 12:56 952 0

Задържаха трима ало измамници

  • задържаха-
  • трима-
  • ало измамници

При двата случая - в Самоков и Шумен измамите са предотвратени след навреме подадени сигнали в полицията

Полицаи от Самоков задържаха мъж и жена в момент на осъществяване на телефонна измама, съобщиха от МВР.

На 30 октомври по обяд жителка на Самоков сигнализирала в полицията, че в момента майка й води телефонен разговор с непознат, представил се за неин племенник, който й заявил, че са му необходими 2000 лева за закупуване на климатици и услужливо й предоставил номера на „търговеца“. Той, от своя страна обяснил на 69- годишната жена, че ще изпрати човек да вземе парите от нея. Незабавно след сигнала към адреса били насочени криминалисти от РУ-Самоков. Около 12.55 часа от спряло пред блока такси слезли жена и мъж, който отишъл до апартамента на 69- годишната жена и взел предварително подготвен за целта плик. При излизането му от входа на блока 31- годишният мъж от София- криминално проявен и осъждан, е задържан от полицейските служители. Заедно с него в ареста на РУ-Самоков е задържана и 36-годишната жена от София, също криминално проявена и осъждана. Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието и по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление под надзора на районна прокуратура-Самоков. В хода на проведеното разследване мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление, извършено при условията на опасен рецидив и с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

И 27-годишен шуменец е задържан при получаване на “капаро за климатици”. Вчера по обяд, на домашния телефон на 30-годишна жена от града позвънил мъж и се представил за брат й. Казал й, че му е попаднала изгодна сделка с климатици и я помолил да му услужи с 2 500 лева, за да ги капарира. Обяснил, че няма възможност да отиде сам да вземе парите и ще изпрати човек, на когото да ги предаде. Жената разбрала, че това е измама, но оставила впечатление, че ще предаде искана сума. Съобщила веднага в полицията. След бързи действия на криминалисти от полицейското управление в Шумен, на уговореното за предаване на парите място мъжът бил задържан. Започнато е досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА