Last news in Fakti

29 Септември, 2011 11:32 3 203 0

Убиха мъж за 10 хиляди лева

  • убийство-
  • длъжник
Убиха мъж за 10 хиляди лева - 1
Снимка: Архив/ БГНЕС

Криминалисти на СДВР задържаха извършител на тежко престъпление, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разследващите работили по сигнал, подаден от приятелка на 28-годишен столичанин. Тя била обезпокоена от негов SMS и оставено й писмо.

Към 03.00 часа неговата приятелка и техен общ познат пристигнали в столичното Второ РУП с молба за издирването му. Те разказали подробно  за притесненията, които мъжът имал през последните няколко дни.

Предстояла му среща с негов познат, който му дължал над 10 000 лева. Преди срещата  - към 19.00 часа на 27 септември, той дал на приятелката си запечатан плик и я помолил да го отвори само ако се случи нещо с него. Малко по-късно получила и sms от него – посочвал точния адрес на срещата – апартамента на длъжника с инициали В.Д. в кв. „Надежда”, а оттогава двата му мобилни телефона давали свободен сигнал. Младата жена потърсила техен общо познат и двамата отишли на посоченото в съобщението място, където  открили паркирания автомобил на Е.Д. Това потвърдило безпокойствието на двамата, които побързали да сигнализират за случая в полицията.

Те дали точния адрес на срещата, столичанката предала и писмото, което приятелят й е оставил и в което изразявал опасения, че е възможно да се случи нещо с него.

В хода на предприетите светкавични действия към 04.00 часа на 28 септември В.Б.е открит на адреса му и доведен в столичното Второ РУП.

Последвали въпроси, на които той давал разнопосочни отговори. Лъжливите обяснения били потвърдени и при полифизиографското изследване, извършено от психолог от Института по психология. 

В хода на разследването е извършено претърсване в дома на задържания, където криминалистите открили голям черен плик с тялото на 28-годишния мъж.

По първоначални данни смъртта на младия мъж е настъпила от огнестрелна рана в главата.

Работата по разследването на тежкото криминално престъпление продължава.

По-късно на пресконференция заместник-директорът на столичната полиция Ивайло Спиридонов обясни, че задържаният е извършил вероятно още едно убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА