Last news in Fakti

28 Декември, 2015 17:22 1 293 1

Осъдиха на осем месеца затвор пиян шофьор от Кърджали

  • кърджали-
  • шофьор-
  • пиян-
  • осъден-
  • прокуратура-
  • промила

Стоянов е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта

Осъдиха на осем месеца затвор пиян шофьор от Кърджали - 1

На осем месеца затвор бе осъден пиян шофьор от Кърджали, карал с 1,9 промила алкохол в кръвта.

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали на осем месеца лишаване от свобода при строг режим е осъден Емил Стоянов, на 44 г. от гр. Кърджали, за шофиране на моторно превозно средство след употреба на алкохол в условията на повторност – престъпление по чл. 343б ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 22 декември 2015 г., към 2 часа през нощта, Стоянов е управлявал лек автомобил, марка „Mercedes С250“, по бул. „Христо Ботев“ в гр. Кърджали и е бил спрян за проверка от полицейски патрул. На място му е бил извършен тест за алкохол с „Алкотест-дрегер“ и е взета кръвна проба. Установено е, че Стоянов е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 23 декември 2015 г. Районна прокуратура-Кърджали е внесла обвинителен акт срещу Емил Стоянов и той е бил осъден същия ден т.е. само 37 часа след извършване на деянието. Районен съд-Кърджали му е отнел и свидетелството за правоуправление за 19 месеца и наложил глоба от 500 лева. Стоянов ще изтърпи и две предходни условни присъди с общ размер от една година и половина лишаване от свобода при строг режим, защото е извършил настоящото деяние в изпитателния срок.

От 2012 г. до 2014 г. той е бил осъждан съответно за държане на цигари без бандерол, прокарване в обръщение на неистински парични знаци и ползване на подправен официален удостоверителен знак – винетка. За тези престъпления е бил наказан с условни присъди между една година до една година и половина. „През 2009 г. той е бил осъждан и за шофиране в нетрезво състояние, но не е реабилитиран заради последвалите присъди“, обясни Гергана Колева, наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Кърджали.

Делото е приключило в едно заседание по съкратеното съдебно следствие, като Стоянов е признал вината си и фактите по обвинителния акт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 abv

    0 0 Отговор
    Само така даже малко са му дали .Всички алкохолици и наркомани нямат място на пътя.Отдавна пиша в сайта ,че за алкохол трябва да се дават само ефективни присъди.Другото е отбиване на номера.Браво на Районна прокуратура -Кърджали.Много други аналогични структури трябва да вземат това за пример.