Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 17:57 3 394 0

Над тон и половина марихуана иззеха в Благоевград

  • мвр
Над тон и половина марихуана иззеха в Благоевград - 1
Снимка: МВР

Над тон и половина марихуана иззеха антимафиоти от Благоевград. При акцията срещу разпространението на канабис, освен наркокултурата, от къща в село Стара Кресна служителите на сектор „БОП” иззели и оръжие, съобщават от пресцентъра на МВР. Антимафиотите проверили къща и прилежащи постройки в петричкото село Скрът, стопанисвани от 65 годишен мъж. В плевнята му екипът открил 1500 кг сухи зеленокафяви съцветия, реагирали при теста на канабис. В двора край стопанската сграда са намерени 5 корена от същото растение с височина 2,50 м, общо към 80 кг. За случая е уведомена Районна прокуратура – Петрич. Образувано е дознание за извършено престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2 и чл. 354в, ал.1, пр.2 от НК.

В хода на акцията е претърсен и имот в  с.Стара Кресна, община Кресна. Къщата с двора и селскостопанските постройки към тях обитават 49 -годишен жител на с.Черниче и баща му на 80 г., който живее в с. Стара Кресна. При претърсването антимафиотите иззели 10, 7 кг. сухи и 3, 6 кг зелени съцветия канабис, незаконно притежавани ловни и бойни  патрони от различен калибър, самоделен боен пистолет, пригоден да стреля с патрони за АК – кал. 7,62мм. И по този случай е образувано досъдебно производство – за престъпление по чл. 354а и чл. 339 от НК, като действията са докладвани на Окръжна прокуратура - Благоевград.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА