Last news in Fakti

12 Март, 2016 14:39 4 254 1

Разкриха зверско убийство в Люляково

  • зверско убийство-
  • люляково

46 годишния Ремзи Мустафа от гр. Дългопол, област Варна е задържания за убийството на 75  годишен мъж от руенското село Люляково, съобщи на извънреден брифинг днес Административния ръководител на Бургаска окръжна прокуратура – Калина Чапкънова. Същият е с мярка «задържане под стража за срок от 72 часа», като предстои внасяне на искане в Бургаски окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража».

Сигнал за изчезването на 75 годишния Х.А. е подаден в Районно управление – Руен на 10.03.т.г. от негов близък. Свовременно са организирани бързи оперативно-издирвателни мероприятия, в които освен служители от Районни управление – Руен и Айтос, се включват и служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас.

На пътя между Руен и Айтос, в землището на с. Зетьово, е открит автомобила на Х.А., а на около 500 м. от него в дълбоко дере и трупа на възрастния мъж. Извършен е щателен оглед на местопроизшествието, като криминалистите и служителите от Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас, констатирали видими следи от насилие в областта на главата на Х.А. Тялото на пострадалия е откарано за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ – Бургас, като съдебните лекари ще дадат точни данни за установените травматични увреждания, средството за тяхното причиняване, както и  последвалата смърт.

Сформиран е екип за работа по «горещи следи», като е издигната версия и са положени множество усилия за установяване самоличността на евентуалния извършител. «След анализ на получената оперативна информация и събраните в хода на разследването доказателства, буквално часове след откриването на трупа на възрастния мъж, служителите от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас са локализирали вероятния извършител и със съдействието на ОДМВР – Варна, същият е задържан в гр. Дългопол», заяви директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Задържаният Ремзи Мустафа е рецидивист, многократно осъждан за блудство, изнасилване, кражби и грабежи, извършени в условията на опасен рецидив. В момента изтърпява наказание «лишаване от свобода» във Варненския затвор, като по време на извършеното деяние е бил в отпуск за периода от 09 – 14.03.т.г. Според директорът на ОДМВР – Бургас мотивите за извършеното убийство са личностно-финансови.

В хода на предприето разследване, осъществявано под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура, са извършени множество процесуално-следствени действия / огледи, претърсвания, разпити на свидетели, включително и пред съдия, оглед на труп – аутопсия и др./. Назначени са няколко експертизи, сред които съдебно-медицинска, биологична, химическа, физико-химична ДНК експертиза и др.

След събиране на достатъчно доказателства за авторството на деянието, матералите по случая са докладвани пред Окръжна прокуратура – Бургас. Съставено е работно обвинение «убийство, извършено в условията на опасен рецидив» за привличането на обвиняемия Ремзи Мустафа.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чачук

    0 0 Отговор
    Не разбрах кой звяр е извършил убейството,мечка ли,вълк ли.Сигурно е някое диво животно,иначе нямаше да е зверско.Бла,бла,бла