Last news in Fakti

14 Април, 2016 02:30 1 204 1

8 г. затвор за Димитър Колев, който уби с нож жена

  • затвор-
  • димитър колев-
  • уби-
  • нож-
  • жена

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим

8 г. затвор за Димитър Колев, който уби с нож жена - 1

По внесен обвинителен акт от Окръжна прокуратура-Бургас, Съдът наложи наказание от 8 години „лишаване от свобода“ на Димитър Колев. Той е признат за виновен за това, че на  7 юли 2015г. в Бургас, в местност в близост до ул. „Одрин”, срещу завод “Кроношпан”, умишлено умъртвил жена, като я пробол с нож в областта на гърдите.

Съдебното заседание премина по реда на съкратеното следствие. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Димитър Колев и пострадалата живеели на семейни начала от около 30 години. В края на месец юни 2015 година Колев и пострадалата пристигнали от Сливен в Бургас. Настанили се на палатка, изработена от подръчни материали в близост до ул.„Одрин”, до жп гара „Разпределителна”, срещу завод „Кроношпан”.

На 7 юли 2015 г. в 15 часа обвиняемият и пострадалата се прибрали в палатката след поредното обикаляне на контейнерите за отпадъци. След около час двамата седнали на сянка пред палатката си и започнали да консумират алкохол. Под въздействието на алкохола двамата започнали да спорят. Пострадалата се изправила, сложила си ръката на устата, за да накара обвиняемия да спре с ругатните. Колев също се изправил, взел кухненския нож от масата пред него и нанесъл силен удар в гърдите на пострадалата, в областта на сърцето.

Ножът проникнал в гръдната кухина, като прорязал десния бял дроб, пробол сърдечната торбичка и предната стена на аортата. От удара пострадалата паднала на земята и започнала да вика. Жената починала преди екипа на „Спешна помощ” да успее да пристигне на мястото.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    В коя нормална страна дават 8 години за умишлено убийство? Не е убийство по непредпазливост, не е нещастен случай, не е измама или обир. Като тази присъда може да се обжалва и да падне на 6,5г, да лежи 2 при строг режим и още две някъде другаде. След 3,5-4г е излязъл на свобода срещу подписка за добро поведение. Или какво излиза, че убийство се наказва с не повече от 3-4г ефективна присъда. Е това нормално ли е?