Last news in Fakti

20 Май, 2016 13:01 1 383 0

Три години затвор за чиновник, ощетил Министерство на отбраната

  • три години-
  • затвор-
  • чиновник-
  • ощетил-
  • министерство на отбраната

Димитър Илиев е ощетил държавата с 64 326,94 лева

По обвинителен акт на Военноокръжна прокуратура – Сливен, с присъда от 19.05.2016 г. състав на Сливенски военен съд призна за виновен Димитър Илиев – бивш директор на Териториална дирекция - Варна при Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерство на отбраната“ за присвояване на парични средства в големи размери - 64 326,94 лв., собственост на Министерство на отбраната.

На Димитър Илиев е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и 6 месеца при първоначален „общ” режим, както и конфискация на част от имуществото му – ½ идеална част от апартамент в КК “Св.св. Константин и Елена“- Варна. Подсъдимият Илиев е лишен от право да заема държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково – материални средства за срок от пет години.

През периода 09.05.2005 г. – 04.06.2009 г., в к.к. „Св.св. Константин и Елена” – Варна, Илиев в качеството му на длъжностно лице – директор на Териториална дирекция – Варна към ИА „Социални дейности на МО”, при условията на продължавано престъпление, присвоил пари, собственост на Изпълнителна агенция „Социални дейности на Министерството на отбраната” - София в размер на 64 326,94 лева – в големи размери, връчени в това му качество да ги управлява. Илиев разпоредил превеждането на присвоената сума по сметка на юридическо лице – изпълнител на обществена поръчка за заплащане на дейности, които на практика не са били осъществени.

Същото лице е осъдено и по внесени обвинителни актове от прокурори при ВОП-Сливен в Сливенски военен съд с присъди от 22.04.2016 г. и 26.04.2016 г. за присвояване на средства собственост на Министерство на отбраната, като престъпленията са свързани също с осъществяване на процедури по Закона за обществените поръчки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА