29 Юни, 2016 17:47 2 061 1

Турски ТИР вкарал в страната цигари без бандерол за 5 млн. лв.

  • тир-
  • страната-
  • цигари-
  • бандерол
Турски ТИР вкарал в страната цигари без бандерол за 5 млн. лв. - 1
Снимка: МВР

Предотвратено е изнасянето на над 9 400 000 къса цигари. Постоянна мярка „задържане под стража“ е наложена на водача и на собственика на турски товарен автомобил, използван за превозване на акцизната стока.

На 16 юни т.г. товарната турска композиция, превозващ 1500 мастербокса цигари, е влязла през ГКПП-Капитан Андреево. На 21 юни композицията е освободена след митническа обработка -  установена е крайната дестинация Молдова.

По думите на главен комисар Спиридонов, след осъществен контрол на движението на товара, служители от Координационния център засичат промяна в дестинацията за разтоварване и пренасочване към Македония.

Стартират оперативните действия на служители на отдел „Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система“, отдел „Междуведомствен координационен център“ при ГДБОП и отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при Митница Столична. Установява се, че композицията не е преминала в Македония. На 24 юни започват организирани действия по  локализирането на товарната композиция на територията на страната.

Камионът е открит празен в района на село Казичене. На място са задържани водачът и собственикът на товарния автомобил - турски граждани, а по случая - образувано митническо досъдебно производство.

В хода на допълнителни действия е установено вероятното движение на товарния автомобил и местата, на които е спирал. Констатирана е и възможността превозваната стока да е разтоварена в района на София. В резултат на предприетите оперативни действия, на 27 юни служители на отдел „Митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система“ при ГДБОП и отдел „Митническо разузнаване и разследване“ при Митница Столична установяват склада, в който се съхраняват укритите цигари.

В помещението, намиращо се в района на кв. „Челопечене“, са открити и конфискувани 947 мастербокса цигари /9 470 000 къса/. Иззети са и два бордови товарни автомобила и един микробус.

На двамата турски граждани е наложена постоянна мярка „задържане под стража“. Привлечени са като обвиняеми за престъпление по чл. 242 а от НК.

Работата по установяването и задържането на други участници в пресечения канал за контрабанда на цигари продължава.

По думите на главен комисар Ивайло Спиридонов разкритият канал за контрабанда на цигари е емблематичен за работата на създадения в ГДБОП Междуведомствен координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гьобелс

    1 0 Отговор
    гОЛЯМА РАБОТА СТАНАЛА! Иначе парите на цялата държава ги отнесе един маймун и всички го знаят, но нищо не се прави обаче 100 къса цигари са голям проблем!