Last news in Fakti

30 Юни, 2016 12:05 1 304 0

Акции за безакцизни цигари

  • акция-
  • безакцизни-
  • цигари

Над 50 000 къса безакцизни цигари и 9 кг насипен тютюн иззеха служители на МВР

Акции за безакцизни цигари - 1
Снимка: МВР

Над 50 000 къса безакцизни цигари и 9 кг насипен тютюн иззеха служители на ОДМВР-Ямбол и Пловдив, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена през изминалите два дни. В хода на акцията, на 28  юни, при проверка на лек автомобил близо до Елхово, от 32-годишен ямболлия е иззет 1 кг нарязан тютюн без бандерол, пакетиран в два найлонови плика.

Същия ден, в търговски обект в с. Генерал Инзово е установено, че продавачът държи 0,250 кг безакцизен тютюн.

На 29 юни, на АМ “Тракия” е спрян лек автомобил, управляван от 44-годишен жител на Пловдив. При проверката, в багажника са намерени и иззети 3 мастербокса цигари  - 30 000 къса цигари без акцизен бандерол.

При проверка на друг лек автомобил на АМ “Тракия” са открити и иззети още 340 къса цигари без акцизен бандерол.

В рамките на операцията същия ден в Ямбол, от дома на 44-годишен мъж са иззети 174 къса саморъчно свити цигари с тютюн и 1,400 кг насипен тютюн, без бандерол, а при проверката на млад мъж е установено, че той държи в себе си  0,350 кг тютюн. Работата по всички случаи продължава.

Контрабандни цигари и тютюн са иззети и при специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР – Пловдив. Близо 19 000 къса цигари и 6 килограма нарязан тютюн без български бандерол са иззети в хода на поредната акция, проведена от служители на ОДМВР – Пловдив.

Нелегалната стока е открита при процесуално-следствени действия в различни търговски обекти и частни адреси на територията на Пловдив и региона.

По случаите са образувани бързо производство и 8 проверки. Активните полицейски мерки за пресичане на нелегалната търговия с акцизни стоки без бандерол продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА