Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 15:04 1 838 0

Спряха източване на капитала на търговско дружество

  • стара загора-
  • шумен-
  • гдбоп-
  • източване на капитал-
  • търговско дружество

Разследването започнало, след като управителят на дружеството подал сигнал в териториалното звено  «Борба с организираната престъпност» в Стара Загора. Обяснил, че е извършил проверка в Търговския регистър и е установил, че в Агенцията по вписванията в Шумен са депозирани документи за смяна на собствеността на дружеството. Като купувач по сделката се явявал 40-годишният Я.П. от Варна. Последвала проверка на място, при която антимафиотите установили, че подаденият пакет съдържа неистински документи и след намесата им сделката била осуетена.
В хода на оперативните действия Я.П. бил засечен вчера, когато се появил отново в Агенцията по вписвания в Шумен, с нов комплект документи за промяна на собствеността на дружеството. В момента на подаването им служителите на териториалния БОП го задържали. Малко по-късно антимафиотите задържали и помощника му  - И.В. /24 г./ от Шумен. При претърсване в дома му са намерени и иззети документи, съотносими към случая.
Установено е, че целта на престъпната дейност на двамата е била чрез прехвърлянето на собствеността на дружеството да изтеглят капитала му, възлизащ на 3 600 000 лева.
По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА