Last news in Fakti

21 Октомври, 2011 18:37 2 426 0

Почти 6,5 милиона кутии контрабандни цигари бяха задържани

  • пловдив-
  • контрабандни цигари-
  • задържани

По случая в гр. Съединение са задържани четирима, двама от тях са известни на полицията с криминални прояви. Щетите за държавния бюджет се изчисляват на около 2,5 млн. лева

Служители на отдела за борба с организираната престъпност в Пловдив със съдействието на свои колеги от ОДМВР проведоха днес специализирана операция  срещу разпространяването на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от МВР.
По сигнал за транспортиране на огромно количество цигари без бандерол в  гр.Съединение е проверен товарен автомобил "ДАФ" с български регистрационни номера. При прегледа на товарния отсек на камиона са установени 6 425 000 кутии цигари без бандерол от марките "Capital", "Dorchester" и "Bon". Камионът е задържан и претърсен в складово помещение в момент на разтоварване на стоката.
В хода на действията по разследването като съпричастни към случая са установени Е.Б. /39 г./ - управител на фирмата, където е намерено превозното средство; Н.Д. /25 г./ – водач на товарния автомобил; Л.П. /48 г./- криминално проявен, регистриран като извършител на контрабанда; М.Ш./21 г./- криминално проявен, регистриран за кражби. Образувано е досъдебно производство.
Четиримата са със заповед за полицейско задържане за 24 часа. Материалите са докладвани в Районната прокуратура в Пловдив.
В хода на продължаващата работа по случая предстои да бъде изяснен произходът на превозваната контрабандна стока, предназначена за разпространение на вътрешния пазар. По първоначални данни щетите за държавния бюджет, които би нанесло реализирането на контрабандните цигари, се изчисляват на около 2,5 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА