22 Октомври, 2011 14:31 3 888 0

ГДБОП разби оранжерия за марихуана в Пазарджишко

  • марихуана-
  • мвр
ГДБОП разби оранжерия за марихуана в Пазарджишко - 1
Пресцентър на МВР

Модерна оранжерия за отглеждане на марихуана разкриха служители от отдел „Наркотици” на ГДБОП, заедно с колегите си от Пазарджик. Операцията е проведена в координация с ДЕА и под наблюдението на Пазарджишката окръжна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съоръжението, в землището на пазарджишкото село Говедаре, било прецизно оборудвано с отражатели, вентилация и капково напояване за отглеждане на наркотичните растения. От площ около 5 декара антимафиотите изкоренили 5 600 стръка с височина около 50 см. Изяснява се какво количество от „реколтата” вече е било обрано от организираната престъпна група, засадила дрогата.

В къща в близост до оранжерията са открити 184 килограма суха листна маса. Жилищният имот също бил добре оборудван – с центрофуги, вентилатори и мрежи за сушене. Пак там са намерени пушка помпа, картечен пистолет със заглушител, боен пистолет и 22 000 лева.

Антимафиотите „атакували” и складове в с. Добровница. Те били изградени в обор в района на стопанския двор на селото. В тях проверяващите попаднали на голямо количество оборудване за оранжерии за отглеждане на марихуана – въздушни филтри, овлажнители, вентилатори, вуздуховоди и саксии за отглеждане на растението.

До момента са задържани трима – Л.А. /50 г./, Б.П. /48 г./ - криминално проявен и А.С. /37 г./, също регистриран за криминални прояви.

Действията по разследването продължават. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА