Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 13:30 1 406 0

Откриха контрабандно сребро в сръбски автобус

  • откриха-
  • контрабандно-
  • сребро-
  • сръбски автобус

Митничарите го намерили в тайници на возилото на МП "Капитан Андреево"

Откриха контрабандно сребро в сръбски автобус - 1

Контрабанда на бижута предотвратиха митническите служители на МП "Капитан Андреево". Накитите са открити в автобус със сръбска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът и пътниците не са декларирали стоки и валутни ценности.

Откриха контрабандно сребро в сръбски автобус

По метода „анализ на риска" митническите служители селектират превозното средство за щателна проверка, при която се установява, че в специално изработени два тайника, над първата задна гума, са укрити десет бели картонени кутии, пълни с изделия от бял метал. От скривалището са извадени 681 чифта обеци, 330 медальона, 310 пръстена, 143 синджира, 123 гривни и 3 брошки, с общо тегло 7,937 кг. Извършената експертиза е установила, че накитите са от сребро с висока проба 925 на обща стойност 31 744 лева.

Откриха контрабандно сребро в сръбски автобус

Бижутата са задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Откриха контрабандно сребро в сръбски автобус


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА