Last news in Fakti

15 Декември, 2016 15:16 2 689 1

Разбиха група за нелегална обработка и продажба на тютюн

  • нелегална-
  • група-
  • обработка-
  • продажба-
  • тютюн

В процесуално качество на обвиняеми за извършени престъпления са привлечени шестима мъже от Бургас

Разбиха група за нелегална обработка и продажба на тютюн - 1

Полицейската операция е реализирана на територията на Бургаска област от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“, под ръководството на прокурор от Специализираната прокуратура. Целта на акцията е била да се предотврати дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с нарязване, съхранение и продажба на тютюн без платен акциз, съобщиха от МВР.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на девет адреса и превозни средства. В село Брястовец и в бургаския квартал Лозово граничните полицаи са открили и иззели две самоделни машини за рязане на тютюн. Намерени са бали и голямо количество нарязан тютюн. Стените в помещението в Брястовец са били шумоизолирани с вата, за да не се чува работата на машината. Иззети са също мобилни телефони, електронни везни, документи, свързани с продажбата на тютюн, компютърни конфигурации и товарен автомобил.

По образуваното досъдебно производство в Главна дирекция “Гранична полиция” са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са експертизи. В процесуално качество на обвиняеми за извършени престъпления са привлечени шестима мъже от Бургас.

Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрога

    0 0 Отговор
    Кога най накрая от ГЕРБ ще криминализират и тютюна ? Голямо пънене на партийни каси ще падне и доста бушони ще си полежат в затвора за нищо , както е сега с другата дрога , щото тютюна си е 100% дрога .