Last news in Fakti

9 Януари, 2017 16:27 3 206 1

Частен съдебен изпълнител с обвинение за присвояване

  • частен съдебен изпълнител-
  • обвинение-
  • присвояване

Той е обвинен за длъжностно присвояване в големи размери

Окръжната прокуратура в Шумен повдигна обвинение за присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, спрямо частния съдебен изпълнител Асен Т.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор спрямо Асен Т. е била наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. След обжалването на размера на паричната гаранция от обвиняемия състав на Окръжния съд в Шумен е намалил размера й на 5000 лева.

Разследването срещу 47-годишния частен съдебен изпълнител е установило до момента, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди. В специалната сметка постъпват средства от длъжниците или се набират средства от продажбата на имуществото им, които се ползват единствено за удовлетворяване на вземанията на кредиторите.

Асен Т. е бил наказван от Камарата на частните съдебни изпълнители да не упражнява длъжността си за една година. Срокът на наказанието му изтича след няколко дни. Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в съда за временното отстраняване на обвиняемия частен съдебен изпълнител от длъжност с оглед започнатото разследване за присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Делото ще бъде разгледано утре, 10 януари 2017 г., в Шуменски окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лотос

    0 0 Отговор
    Знаете ли колко пари струва "службата"частен съдебен изпълнител?И за колко време се възвръща "инвестицията?Ако не,по добре да. не знаете.Престъпници от висша класа.Рано или късно ще си получат наказанието,те и целият им род!