Last news in Fakti

2 Февруари, 2017 11:39 3 070 9

Правосъдие за един ден за пиян турчин

  • пиян-
  • турчин-
  • правосъдие-
  • ден

Около 01.50 ч. на 01.02.2017 г., в гр. Банско, турският гражданин Мехмет Б. (на 31 години) управлявал лек автомобил „Тойота Хайлукс” с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно – 2.47 на хиляда, установена по надлежния ред с химическа експертиза.

Съгласно заповед за прилагане на принудителна административна мярка на началник на РУ гр. Банско при ОДМВР гр. Благоевград, през същия ден той бил лишен от правото да управлява моторно-превозно средство.

В хода на образуваното бързо производство, Районна прокуратура – Разлог сключи споразумение със защитата на обвиняемия, който се призна за виновен за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

След одобрението на съда на подсъдимия Мехмет Б. е определено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца с изпитателен тригодишен срок, глоба в размер на 150 лв. и „Лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от шест месеца.

Само за едно денонощие в Благоевградско са заловени шест пияни водачи да управляват леки автомобили, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    17 0 Отговор
    Браво!

    Без значение от произхода на човека, законът трябва да се прилага към всички!
  • 2 ХАСАН

    11 2 Отговор
    Браво..само така да се прилага закона!!бързо и ефикасно

    Коментиран от #3

  • 3 Дрегер

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Браво на кое? 150 лв. и е на свобода, а 3те месаца са условни. Трябва директно ефективна присъда. Пука му на него. Вероятно нито му е първи, нито последен път. За него 150 лв. може да е една почерпка в дискотеката. Щовек, който кара Тойота Хайлукс не си брои стотинките.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дрегер":

    Точно, кое му е бравото, че са постъпили както в нормалните държави за бързото производство ли? Ами така трябва да е със всеки.
    А каква му е присъдата: 3 месеца условно с 3г изпитателен срок, това не е ефективна присъда. Щом сключват сделки със защитата може всяка следваща негова постъпка да е условна и да натрупа няколко условни макар и да има изпитателен срок. У нас се разхождат хиляди кирминални типове с условни и висящи дела, влачат ги с години, а на този е станало бързо, защото си е платил мизерна глоба и е приел условна присъда, което в правото е начина да се изсмееш в лицето на хората, че уж си дал присъда, ама тя реално не е никаква такава. Защо не са конфискували Хайлукса и да му сложат 10х.лв глоба? Утре като сгази някое детенце сигурно пак условна ще му дадат и 500лв глоба. Това е опасен човек, който бива пуснат на свобода срещу 150лв, какво му е похвалното?

    Коментиран от #8

  • 5 Ники

    7 0 Отговор
    Сега значи тая условна присъда не важи в Турция демек дреме му на шапката 2-ро с книжката е същото казва че е загубена в Турция и му дават нова 3 то платил е 150 лв. ??? че ти ако пикаеш в Истанбул на улицата ще платиш повече !!!!
  • 6 АЧО

    1 0 Отговор
    Ами , хайди към всеки да ги въведем тези хубави закони . Щот , човекът на Ердоганя има пари и ще се оправи , ами аз как да се оправям с малка пенсийка ?
  • 7 Цирк

    3 0 Отговор
    Лелеее с тея 150лв три кожи са му свалили...:))))
    Сън няма да го лови :)))
  • 8 Господин Иванов

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Малко не са ти ясни тези условни присъди. Само да те светна, че в изпитателния срок при всяко следващо нарушение, наказауемо с лишаване от свобода, няма как да му се наложи още една или повече условни присъди. При така извършено нарушение в изпитателния срок се постановява нова присъда, като към периода за лишаване от свобода по новата присъда се присъединява и периода от старата. Последва ефективно изтърпяване на наложените наказания! Сещингс?
  • 9 некойси

    0 0 Отговор
    Нещо на мен ли ми се струва, че нещо не четете статията както трябва?
    "... Публикувано във факти.бг: на подсъдимия Мехмет Б. е определено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца с изпитателен тригодишен срок ..."
    Аз го разбирам така: Мехмед ще полежи 3 месеца (понеже са фенове на аналния секс дано в рамките на присъдата го ощастливят в някой нашенски кауш) и в допълнение ако го пипнат в следващите 3 години пиян пак ще лежи.
    Поправете ме ако греша.