Last news in Fakti

8 Февруари, 2017 12:44 18 519 20

Проверка дири покрита ли е катастрофа със сина на екскмет

  • проверка-
  • покрита-
  • катастрофа-
  • син-
  • екскмет-
  • йоан йоанов костадинов

Номерът на колата на Йоан Йоанов Костадинов - син на екскмета на Бургас буквално е щампован върху бронята на Маздата след инцидента, но МПС не е в полицейския протокол


Автомобилен номер, регистриран на името на Йоан Йоанов Костадинов- син на бившия кмет на Бургас, се оказа отпечатан в задната броня на „Мазда”. Този любопитен детайл личи от снимка, която репортер на „Дарик”- Бургас откри в кориците на дело за пътно-транспортно произшествие. Парадоксално е, че колата, с чиито номер е белязана маздата, дори не фигурира в акта на пътните полицаи за злополуката.

Делото е заведено в Районния съд в Бургас. Според свидетелските показания става въпрос за верижна катастрофа с участието на три автомобила-Тойота, Мазда и БМВ. В акта, съставен от младши автоконтрольор към сектор „Пътна полиция”, изненадващо обаче фигурират само две коли. Оказва се, че БМВ-то не е попаднало в полезрението на униформените.

Във връзка с публикации в медиите, визиращи катастрофа с „БМВ”-то на сина на екскмета Йоан Костадинов, със заповед на директора на ОДМВР – Бургас е образувана служебна проверка, от която до момента е констатирано следното :

На 16.02.2016 г. в района на кръговото кръстовище до х-л „Мираж” в Бургас е възникнало пътно транспортно произшествие с материални щети, обслужено от съвместен патрул от служители на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас и бургаската жандармерия. Установени са два леки автомобила – „Тойта Ярис” и „Мазда 323”, и двата с бургаски регистрации, като при приключване съставяне на акта за осъществено аминистративно нарушение по Закона за движение по пътищата на водачът на л.а. „Мазда” – Искрен Щерионов, същият споделил, че в катастрофата е участвал и трети автомобил, който го блъснал отзад и това причинило сблъсъка с „Тойота” без да предоставя допълнителни данни освен марката на автомобила – „БМВ”.

На 17.02.2016 г. адвокатът на Искрен Щерионов – Захари Кирилов подава молба в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас, с която изрично настоява за установяване на водача на лек автомобил „БМВ” с рег. № 2250 КК / който по данни на доверителя му е първопричината за настъпилия пътен инцидент/. Самата молба не е била придружена от снимков или друг доказателствен материал. Въз основа на молбата е осъществена проверка, като е констатирано, че в сектор „Пътна полиция” не е регистриран такъв автомобил.

В Бургаския районен съд е образувано дело за отмяна на съставения по Закона за движение по пътищата акт, като от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас е поискано установяване собствеността на л.а. „БМВ” с рег. № 2200 КК без да се уточнява с каква цел е искането на съдебния състав. Справката своевременно е изпратена в Бургаския съд, който с решението си отменил съставения административен акт.

В случай, че служебната проверка установи наличие на данни за реализиране на дисциплинарна отговорност спрямо служителите от ОДМВР – Бургас, имащи съпричастност към обслужването на осъщественото пътно транспортно произшествие, спрямо тях ще бъдат приложени предвидените законови санкции, съобщиха от полицията в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 полицията в Бургас

    83 4 Отговор
    Еми син на кмет - как ще го изкараш виновен?! Ако го обвиниш ти хвърчи главата, ако не го обвиниш си прибираш рушвета от баща му и толкоз. Сега, че някой се оказал зъл и си търси правата и раздухва случая, означава, че ще му се случи инцидент. Всъщност единственият начин да се докопаш до справедливост в България е да раздухваш случая чрез медиите, интернет групи и видеосподеляне ...
  • 2 Oligofreni

    6 14 Отговор
    neznaeh che policiqta v burgas moje da komentira 😂😂😂 i e chak za krimi za dva stopa top fakti e s taq statiq yspeh nqma dai da vidim sledvashtata

    Коментиран от #4

  • 3 Тошбиян

    47 7 Отговор
    И с какво се различава турското робство от българското? С това че бг робство е по брутално и кръвожадно

    Коментиран от #9

  • 4 БАСТУН

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Oligofreni":

    пиши на КИРИЛИЦА !
  • 5 Тошбиян

    45 1 Отговор
    По живково големците имали закрила и такива случки се криели от обществото сега у демокрацията тези случки се знаят от медиите и какво?пак сте беззсилни и бездейни....значи мвр е в услуга на партийните големци или иначе казано те са еничари....е с какво се различава сдвр бургас от конака на осман паша?с нищо значи пак сме в робство
  • 6 аркадаш

    38 1 Отговор
    проблема е че нашето момче е било или пияно или дрогирано.може и двете.при птп е трябвало да го тестват.затова и цирка
  • 7 Сретан

    22 1 Отговор
    Редно е Герджиков да започне и с Чистка на шефове на МВР както започна с Обл. Управители....Да почисти малко държавата от корумпирани Боклуци

    Коментиран от #14

  • 8 Кмета на Бургас

    17 0 Отговор
    И съда и полицията в Бургас ще объркат номерата на АВТОМОБИЛА на СИНЧЕТО на КМЕТА и нама да има наказани. В статията са два различни номера!!!
    Калина Петрова !!!

    Коментиран от #10

  • 9 ГЕОРГИ

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Тошбиян":

    Защо никои от коментаторите не споменава,че есин на кмет на БСП?
    Полицеиския шеф е сьс стаж в милицията,какво неясно има
    Можеби всички сте за президента Радев?
  • 10 георги

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Кмета на Бургас":

    Спрете ДА ПЛЮЕТЕ "бифшият кмет на Бургас от БСП",та нали на милиционерчетата тои е давал погончета!

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нафарфорий

    6 0 Отговор
    Последно! Номерът 2250 ли е или 2200? Или са два автомобила, които трябва да са един...
  • 13 Коко

    18 0 Отговор
    Изчакайте да завърши проверката и ще видите, че в действителност е бил само един автомобил, който сам се е блъснал отзад.
  • 14 Иван

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Сретан":

    За да сложи и той собствени корумпирани боклуци!? Истината е, че трябва да станем всички, а не да сме силни само на маса и пред компютъра. Ние сме кротки агънца, затова и 500 години са ни клали турците, 200 византийците и 45 комунистите. Само си правите вятър на устите тук!
  • 15 и аз да попитам

    5 0 Отговор
    след 1 седмица ще стане година календарно време ?!Е.аси и независимият съд още не е уточнен регистрационният номер за справка в справедливата полЮция!!
  • 16 Пич

    6 0 Отговор
    За пореден път: За милиони няма закони, за кокошка няма прошка!
  • 17 vet

    5 0 Отговор
    Като гледам фамилията "Щерионов", човекът се е запънал, защото фамилията също не е случайна, но с обратен знак - хората са лекари, учители, грамотни и будни. Дано имат успех в борбата с ламята
  • 18 кококо

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "георги":

    Прав си. Няма защо да го плюем, той така и така си е оцапан.
  • 19 жико

    2 0 Отговор
    НаЩа полиция ГИ пази.
  • 20 СССР

    2 0 Отговор
    син на кмет ли ето за това иска токати по кратуната и кол по гръбнака на секундата че после тати тати пълни гушите на милиционерите