13 Ноември, 2011 11:23 2 003 2

ЧЕЗ: 5600 сигнала за кражби на ток

  • чез-
  • кражба-
  • ток

Близо 5 600 сигнала за нерегламентирана консумация на електроенергия са постъпили в ЧЕЗ от началото на 2011 г., показват данни на компанията, съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на ЧЕЗ.

Благодарение на подадената информация от граждани, от януари до ноември служители на компанията са извършили над 43 хил. проверки. Най-често констатираното нарушение е вътрешната намеса – непломбирани или манипулирани електромери. ЧЕЗ отчита около 16 млн. киловатчаса нерегламентирана консумация на електроенергия за периода. По съставените констативни протоколи тези загуби се равняват на приблизително 2,7 млн. лева.

„За съжаление щетите от нерегламентираната консумация имат не само финансово отражение. Манипулирането на електромерите и незаконното присъединяване водят до намаляване на сигурността и качеството на захранването и влошаване на експлоатационните характеристики на мрежите. В борбата с подобен тип престъпна дейност е важно да бъде формирано будно обществено съзнание. Нашата компания отправя апел към всеки гражданин, станал свидетел на нерегламентирана консумация да подаде сигнал в полицията“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

ЧЕЗ напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали и на имейл адрес [email protected], в центровете за обслужване на клиенти, както и на денонощната информационна линия 0700 10 010.

За последните три години и половина от 2008 г. до момента щетите от кражби и посегателства над съоръжения са за над 22 млн. лева. При други обстоятелства, тези средства биха могли да бъдат вложени в реновиране, развитие и модернизация на енергийните съоръжения и подобряване на услугите за клиентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    naroda e skasan za tova krade be umnici
  • 2 znaesht

    0 0 Отговор
    Всичките им констативни протоколи са измислени - падат в съда 100%, а коригирането и начисляването на суми по партидата на абонати по чл.25 от ОУ е нищожно - съгласно решения на ВКС.