23 Март, 2017 07:15 1 513 2

България издирва 71 бандити чрез Интерпол

  • издирвани-
  • бандити-
  • интерпол

Международната организация на криминалната полиция Интерпол издирва 71 души от различни националности по искане на България, показва справка на „Монитор“.

Това са хора, които са успели да избягат от правосъдието у нас в страни, където все още не могат да бъдат намерени или които не са сред 190-те членки на Интерпол.

От друга страна, 58 души с българско гражданство са обявени за издирване чрез Интерпол по искане на България или други държави.

Основната цел на организацията е взаимодействие и подпомагане на нейните членове в борбата с престъпността – корупция, тероризъм, наркотрафик, фалшификация на пари и електронни банкови карти и други.

Правилата на Интерпол строго забраняват на организацията да се намесва в политически, военни, религиозни или расови спорове в суверенните държави.

По данни на МВР през последните 2 години от страната са избягали 821 души, които имат различни присъди. Около половината остават на свобода.

Сред знаковите бегълци от правосъдието са Пламен Галев и Ангел Христов – Братя Галеви, осъдени за организиране на престъпна група за рекет и изнудване. Обвинени са и за пране на пари.

Друг от невъзвръщенците е Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския. Интерпол го върна от Гърция, където се укриваше, но съдът у нас го пусна на свобода и той избяга.

След изчезването му бе осъден на 17 г. затвор за опит за убийство на ромския бос Киро Японеца. Обявен е за издирване на 5 март 2014 г.

Съдът призна за виновен за двойното убийство пред дискотека „Соло“ в София Илиян Тодоров и му даде доживотен затвор, но много преди това той бе пуснат от ареста и също не дочака да чуе присъдата си за смъртта на Кирил Въжаров и Васил Александров. Издирван е от 10 декември 2013 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТоШибиян

    0 0 Отговор
    Дестинаций много където и нато не може да се добере до теб....
  • 2 некойси

    0 0 Отговор
    + братя Галеви = 73
    Ама тях никой не ги издирва така или иначе, те са хора на "Боко струйника", както и "очите", който участва в престрелки и след това отива на лечение през няколко граници, ползва медицински хеликоптер и здравната ни система, като вероятно не е дал и 50 ст. за осигуровки.
    8 г. глупости и вероятно ще продължават.