Last news in Fakti

28 Март, 2017 13:58 1 235 1

Обвиненият за купуване на гласове кмет остава в ареста

  • кмет-
  • купуване-
  • гласове

Искането на Районната прокуратура в Провадия да бъде задържан под стража кметът на село Снежина Ахмед И. бе уважено днес, 28 март 2017 г., от състав на Провадийския районен съд. Ахмед И. е привлечен като обвиняем за купуване на гласове на парламентарните избори по член 167, ал. 2 от Наказателния кодекс, като престъплението е извършено като продължавано деяние.

50-годишният кмет на провадийското село Снежина плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинствата.

Прокуратурата обоснова реалната опасност обвиняемият кмет да се укрие и да извърши друго престъпление с представени в съдебната зала две докладни записки и акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата, свързани с Ахмед И. Няколко часа след като купувал гласове на избиратели, обвиняемият посетил кръчма в селото. Около 2 часа след полунощ на 24 март 2017 г. кметът излязъл от кръчмата със свои познати. Качил се в автомобил и потеглил. Тогава бил спрян за проверка от полицейски служители. В докладната проверяващите полицаи обяснили, че Ахмед И. миришел силно на алкохол.

Полицейските служители го помолили да изчака за проверка с дрегер. Кметът излязъл от колата и започнал да говори по телефона. Отдалечил се от проверяващите и избягал. Бил издирен едва на следващата сутрин. Заради осуетяване на проверката за алкохол му е съставен актът за административно нарушение.

Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    И избягъл!