Last news in Fakti

3 Април, 2017 12:26 1 962 0

Пипнаха българка с европейска заповед за арест за трафик на хора

  • трафик-
  • арест-
  • проституция

23-годишната Йовка Й. може да лежи 10 години в затвора

Пипнаха българка с европейска заповед за арест за трафик на хора - 1

По искане на Окръжната прокуратура във Варна съдът задържа под стража издирвана с Европейска заповед за арест българка за трафик на хора. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Искането за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 23-годишната Йовка И. е уважено днес, 3 април 2017 г., от състав на Варненския окръжен съд.

Младата жена се издирва с Европейска заповед за арест за професионална търговия с хора с цел сексуална експлоатация, издадена от Районния съд в германския град Розенхайм. В Германия това престъпление се наказва с лишаване от свобода до 10 години.

Йовка И. е била задържана за 24 часа по Закона за МВР на 30 март 2017 г. , след като била обявена на международно издирване от съдебните власти във ФРГ.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА