Last news in Fakti

5 Април, 2017 14:20 1 362 0

Разбиха банда, правила фалшиви документи за бежанци

  • банда-
  • фалшиви документи-
  • бежанци

Престъпна група, изготвяла фалшиви документи за незаконно пребиваващи чужденци в България, е разбита при спецакция на "Гранична полиция" в София и Силистренско.

Операцията е проведена под ръководството на Районната прокуратура в Тутракан, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Престъпната група е изготвяла и разпространявала фалшиви документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства и други официални документи. По първоначални данни документите били предназначени за чужди граждани, незаконно пребиваващи както на територията на страната, така и в държави от Западна Европа.

Задържани са шестима българи, като в хода на операцията са извършени обиски на пет адреса и помещения на територията на столицата и на Силистренска област, оборудвани с техника за изготвяне и печатане на неистински документи.

На адресите на тримата задържани в София са открити две помещения, оборудвани за изработване и печатане на неистинските документи.

Намерени и иззети са компютри, принтери, флашки, устройства за ламиниране, защитно фолио за ламиниране на документи, течност за заличаване на данни, снимки на лица, списъци с лични данни, пластики и заготовки за документи за самоличност – с данни и със заличени данни, изготвени неистински лични карти и шофьорски книжки, документи за парични преводи, мобилни телефони и СИМ-карти, както и други вещи и предмети, доказващи престъпната дейност.

Разпитани са свидетели пред съдия. Шестимата задържани са привлечени като обвиняеми. На един от тях е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, на двама - гаранция в размер на 10 000 лева, а на останалите трима е постановена мярка за неотклонение „Подписка“.

Работата по документирането на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА