Last news in Fakti

12 Април, 2017 14:42 1 225 2

6 години затвор за син, пребил майка си до смърт

  • син-
  • пребил-
  • майка

Окръжният съд в Монтана осъди на 6 години затвор мъж, пребил до смърт 79-годишната си майка, съобщиха от прокуратурата.

Любомир Младенов бе признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда.

До август 2014 г. безработният и криминално проявен Младенов живеел в дома на майка си в монтанското село Костенци. Мъжът злоупотребявал с алкохол, не полагал никакви грижи за възрастната си майка, като дори често вземал пенсията й и системно я малтретирал.

За да я спаси, съсед на пенсионерката започнал да й подготвя документите за прием в Дома за стари хора в Берковица.

На 11 август 2014 г. обаче между сина и майката избухнал поредният скандал за пари. Жената не могла да му даде, след което Любомир й нанесъл жесток побой – удрял я многократно с юмруци по главата и тялото, след което напуснал къщата. По-късно същия ден съседът на Надежда Младенова отишъл до къщата й, за да й занесе пенсията. Тъй като никой не му отговорил, той влязъл вътре и видял, че възрастната жена лежи неподвижно на кревата със затворени очи, без никакви реакции.

Съседът извикал кметицата на селото, която веднага дошла на място. След пристигането на медицинския екип пострадалата била транспортирана до болницата в Монтана.

Надежда Младенова била приета в крайно тежко състояние, с видими телесни травми, оток и кръвонасядане от лявата страна на лицето и шията, трудно контактна и неадекватна.

Междувременно кметицата подала сигнал за случая в полицията, а когато униформените пристигнали в Костенци, заварили в къщата Любомир Младенов, който заявил, че майка му е в болницата, поради претърпян инсулт. Обяснил, че цял ден брал къпини и от познат съселянин научил за случая. Отрекъл системен тормоз и малтретиране на майка си, включително и да я е бил същия ден.

Въпреки усилията на лекарите, на 15 август 2014 г. възрастната жена починала. От заключението на съдебно-медицинската експертиза става ясно, че непосредствената причина за смъртта на 79-годишната жена е остра дихателна и сърдечна недостатъчност, настъпила на базата на травма на главата под твърдата и под меките мозъчни обвивки, както и развила се в резултат на тази травма двустранна абсцедираща бронхопневмония.

Ефективната шестгодишна присъда е приведена в изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Велчев-

    2 0 Отговор
    Едно зверско и безмозъчно деяние НА някакъв изрод е последвано ОТ съдебно дело,котето трае 3год.Както казва народът в такива случаи ,,евала ви правим,,.
  • 2 Тушибиян

    2 0 Отговор
    Сега ше го издържаме у затвора тоз....храна пиене медицински грижи ше му е топло и така 6 годин