Last news in Fakti

13 Април, 2017 13:44 1 413 2

Шест години затвор за мъж, запалил полицай

  • запалил-
  • полицай

Шест години затвор получи мъж, запалил полицейски служител, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София

На 12.05.2016 г. по обяд подсъдимият Димчев употребил алкохол в кафе-аперитив в с. Вакарел. По-късно същия ден дъщеря му се оплакала, че била ударена от техен съселянин Хр.Т.

Подсъдимият отишъл до кв. „Кръста“, където се намирало жилището на въпросното лице, и на висок глас отправил псувни и закани: „Ще ви запаля всичките!“ След това той напълнил тубичка от белина с бензин и отново се върнал до дома на Хр.Т. с виковете „Сега ще видите! Ще ви запаля!“

Междувременно, след получен сигнал за скандал в кв. „Кръста“, на местопроизшествието пристигнал полицейски инспектор към Районно управление – Ихтиман.

Подсъдимият Димчев и в негово присъствие продължил да се държи арогантно, като в един момент вдигнал тубата и започнал да прави опити да я запали. Служителят на реда побързал да го пресрещне и да предотврати пряк сблъсък между нападателя и хората на улицата. Въпреки това Димчев излял бензина от тубата върху главата на полицая, при което течността напоила униформените му дрехи на служител от МВР. Отделно от това подсъдимият отправил неколкократно и на висок глас ругатни и заплашителни думи към него „Ще те запаля и тебе! Ще гориш и ти с тях!“

Последвала физическа схватка между двамата, при която Димчев отказвал да предаде тубата, дърпайки я със сила, както и продължил да прави опити да възпламени запалката, насочвайки я към главата на полицая. В един момент той успял да произведе пламък. Пострадалият полицай го загасил с ръка и издърпал тубата.

Пристигналият на място патрул задържал П. Димчев и го отвел в Районното управление. Било образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – София, което приключило с внесен в съда обвинителен акт.

Софийският окръжен съд е наложил на подсъдимия Димчев наказание от шест години „Лишаване от свобода“ , което той ще изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Host

    1 1 Отговор
    Тия са за по големи наказания . Вече са масови случаи . Народа полудя ей .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.