Last news in Fakti

28 Април, 2017 14:14 3 911 7

Ромският барон Ради Гарджев закопчан за трафик на бежанци

  • задържани-
  • трафик-
  • бежанци-
  • ради гарджев
Ромският барон Ради Гарджев закопчан за трафик на бежанци - 1
Снимка Флагман

Шестима са арестуваните при полицейската спецакция, провела се в Бургас вчера, съобщиха на извънредна пресконференция директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и апелативният прокурор Любомир Петров.

Задържаните са част от организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на мигранти и друг тип престъпления, уточниха разследващите, пише "Флагман".

С белезници са Георги Панчев на 28 години от Карнобат, Димитър Стоянов на 43 години от Община Карнобат, Филип Боянов - на 30 години от Средец, Ради Гарджев от Карнобат, Дарина Косева на 32 години от Бургас, Андрей Тодоров на 33 години от Средец.

Те са разследвани и за друг тип престъпления, уточниха от полицията. Групата е арестувана с 10 мигранти, превозвали са ги със Сеат и БМВ, имало е съпротива при задържането им.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров съобщи, че вчера е проведена и още една акция. Задържан е Георги Атанасов Димитров, който е обявен за национално издирване, след като не се е върнал в затвора след отпуск. Той е задържан на 24 април в Сунгурларе, а в дома му са открити много наркотици, незаконно оръжие и прекусори за производството на дрога.

Сред задържаните за трафик е Ради Гарджев, е ромски барон в карнобатското село Екзарх Антимово. Името му е замесено в куп скандали. Гарджев е добре познато име в Карнобат, смята се, че има изключително влияние сред ромската общност.

Гарджев стана известен през февруари 2013 г. с екшън, който забърка в центъра на Екзарх Антимово с бившия руски войник в Чечня Андрей като заплаши съпругата му и четирите им деца с убийство. Двамата тогава влязоха в сблъсък заради ограбена къща на друг руски гражданин в селото и опита на Андрей да защити дома на сънародника си от цигански набези.

В селото се говореше, че Ради е тартор на местни мургави крадци. Две седмици по-късно той отново попадна в полицейската сводка. Този път Ради бил прострелян с ловна пушка заради лична вражда от Димо Й., който му е съсед. Ради обаче се е отървал леко – ранен е в крака в областта на глезена. Последно името му се свързва с изборна търговия в Карнобат на местния вот през октомври 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    13 0 Отговор
    Казва се ЦИГАНИН, а не ром. Само в България е въведено това понятие. Не осквернявайте хубавото питие. Какво правят на свобода такива ?
  • 2 Брат ми

    6 0 Отговор
    Welcome to Auschwitz...:-)
  • 3 jambazina

    9 1 Отговор
    Ай стига ги царосвахте и бароносвахте тия римляни бе, в България няма монархия в момента, нито наследствена аристокрация.
  • 4 Кирил Младенов

    9 0 Отговор
    През 1939 г. в Германия съдията щеше да го пита само един въпрос. Дали иска да стане на сапун, или на веро. Ама сега, нали е демокрация.....
  • 5 Аватар

    1 0 Отговор
    Младенов ЕВАЛА
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Първо няма ромска нация а м....лска измет и второ не обиждайте аристократите като ги сравнявате с тия кофермани
  • 7 gost

    3 1 Отговор
    Kuv baron e toq vmirisan m....l be