Last news in Fakti

22 Май, 2017 19:43 859 2

Повече полицаи по морето, за да няма спорове за "парко и нарко място"

  • полицаи-
  • море-
  • сотир цацаров
Повече полицаи по морето, за да няма спорове за "парко и нарко място" - 1

По морето ще бъдат командировани повече полицаи, за да няма спорове за „парко и нарко място”, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в Бургас.

Специална карта на престъпността показва, че Бургаският регион е на първо място по брой престъпления.

„Основната ни задача е обезпечаването на охранителната част от сигурността на летния туристически сезон”, Цацаров, който се срещна с министрите на вътрешните работи и на туризма в Бургас.

Намерението е на практика да бъдат взети такива мерки, които да доведат до недопускане на сцени от миналия сезон – допълни Цацаров и подчерта съществуващите добра координация и взаимодействие между институциите по темата, включително и с Министерството на туризма. Той бе категоричен, че засилените проверки ще продължат и прокуратурата ще постави под натиск целия криминален контингент.

Министърът на вътрешните работи посочи, че фокус по време на съвещанието е бил поставен върху приемственост на мерките, предприемани през миналите сезони.

„Продължаваме опита с работа на смесените патрули, съвместно със служители от Чехия, Румъния и Полша, и засилваме присъствието на полицаи на терен с малко под 100 души“, уточни Радев и заяви решимост за поддържане ниски нива на криминогенната обстановка, за да могат всички да се чувстват спокойни.

Вътрешният министър обясни, че 976 ще са командированите полицаи, които ще работят на смени. Това ще е за сметка на места, където ще намалим полицаите, за да има спокойна обстановка по нашето Черноморие. МВР е в готовност да засили присъствието на полицаи при увеличаване на туристите, продължава работата на Междуведомствения координационен център, в който участват представители на НАП и други структури, за контрол на незаконна търговия и противодействие на контрабандата на акцизни стоки.

Министър Радев съобщи и за изготвената от ГД „Национална полиция“ карта, в която са определени коефициентите на криминогенната обстановка. Макар най-високият коефициент да е в Бургаска област, ситуацията в региона е спокойна.

За осигуряване спокойствието на туристите сме изискали от концесионерите и наемателите да съдействат за максимално осветление на морските плажове, а акционерното дружество ще осигури видеонаблюдение на територията на курорта – информира министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й, всички усилия са координирани и насочени именно към осигуряване безопасността и комфорта на туристите, предвид ръста от 10 %, който се очаква тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАРИЯ ГЛАРУС

    2 1 Отговор
    БРАВО !!!! ТАКА ЩЕ ИМА ПО ГОЛЯМ РЕСПЕКТ.......
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 0 Отговор
    Тва стана казарма не море кои идиоти ходат на тва ф...но море