23 Май, 2017 15:15 1 583 1

3 години затвор за македонец, пренасял марихуана през България

  • контрабанда-
  • трафик-
  • македонец-
  • марихуана-
  • петрич-
  • затвор

Осъденият бил хванат с над 40 килограма от наркотичното вещество в Петричко

3 години затвор за македонец, пренасял марихуана през България - 1
Снимка: Shutterstock

Македонец, участвал в контрабанда на марихуана на наша територия, бе осъден на три години „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от пет години и глоба в размер на петдесет хиляди лева.

Той се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград, което съдът одобри. През месец февруари 2017 г. в Република Македония, подсъдимият Е.М., снабдил с високорисково наркотично вещество – коноп (марихуана) лицата - А. С. и О. С, също чуждестранни граждани.

На 01.03.2017 г. той превозил двамата в близост до държавната граница с Р България, с цел умишлено да ги подпомогне в извършване на контрабанда на дрога. Около 22:30 ч., в близост до гранична пирамида, в землището на с. Габрене, община Петрич, извършителите, без надлежно разрешително пренесли наркотика с общо нето тегло 41 347 грама. Стойността на високорисковото наркотично вещество, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 23%, възлиза на 165 388 лв.

Е.М., като подбудител и помагач, умишлено склонил и улеснил извършителите на деянието, които незаконно преминали на българската територия. Определението на съда, с което е одобрено споразумението, има характер на влязла в сила присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БотаНик

    4 0 Отговор
    Алоу, конопът е за тъкане. Марихуаната, за "пушене".
    Който не вярва, да си направи въже от марихуана.