16 Юни, 2017 12:49 1 486 1

По 5 г. затвор за трима ало измамници

  • затвор-
  • ало измамници-
  • присъда
По 5 г. затвор за трима ало измамници - 1
Снимка: Shutterstock

Съдът призна за виновни и осъди на по 5 г. затвор И. Борисов, Б. Петров и И.Топалов от София за телефонни измами. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В периода 30 ноември 2014 г. – 10 април 2015 г. тримата подсъдими извършили телефонни измами спрямо шестима възрастни от Перник, с. Кладница и Сапарева баня. Те причинили на пострадалите имотна вреда в размер 18 450 лв.

Схемата и в шестте случая била идентична – телефонно обаждане, лъжа, че близките им имат сериозен здравословен проблем и искане на различни парични суми.

Жена от Перник получила обаждане от „доктор“ от „Пирогов“, който съобщил, че „синът й е със счупен крак, много е зле и е на лечение, за което тя трябва да събере пари“. Притеснената майка предала сумата от 540 лв. на „санитар от болницата“.

Другата пострадала била въведена в заблуждение, също по време на телефонен разговор, когато преправен женски глас, който тя възприела като този на дъщеря си, й казал, че е „със счупен крак и има нужда помощ“. За „спешната операция“ тя дала сумата, с която разполагала – 2 000 лв.

По подобен начин била измамена и друга жена, когато на телефона й се обадил женски глас и пищейки помолил за помощ. След това разговорът продължил с „доктор Петров“, който поискал пари за „спешна операция“. Убедена, че плаща за лечение на дъщеря си, жената дала сумата от 10 000 лв. на подсъдимия Петров, който дошъл в апартамента й. За по-голяма убедителност пострадалата била накарана да диктува серийните номера на банкнотите и да подпише две еднообразни разписки за предадената сума.

„Счупване на крайник на четири места“ и спешна необходимост да се платят 20 000 лв. „за да не бъде отрязан кракът“, фрактури и риск от ампутиране – такива причини изтъквали измамниците, за да заблудят и да ги убедят да им предадат всички средства, с които разполагат.

Съдът призна И. Борисов, Б. Петров и И.Топалов за виновни по повдигнатите им обвинения и ги осъди на „Лишаване от свобода“ за срок от по пет години всеки. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Перник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бАЙ хОЙ

    2 0 Отговор
    АЛО ИЗМАМАТА НА ДЪРТИ ХОРА! ДЪРТАЦИ ДА КРАДЕШ И ТО БОЛНИ! ДА ЛЕЖЪТ!!!