29 Юли, 2017 20:30 1 594 13

Задържаха мъж, прострелял куче в Стара Загора

  • куче-
  • стрелба-
  • задържаха
Задържаха мъж, прострелял куче в Стара Загора - 1
Снимка: Архив

Срещу 55-годишен мъж е образувано бързо производство. Работата на униформените започнала незабавно след получен сигнал в полицията вчера малко преди 16 часа. Съобщено било, че кв. "Трите чучура" е намерено простреляно куче.

Установен е извършителят на деянието – Н.И./55г./. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. От жилището му са иззети две въздушни пушки. Простреляното животно е откарано от служител на Община-Стара Загора до ветеринарна клиника за преглед и установяване на състоянието му. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.325б, ал.1 от НК, уточниха от МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    20 20 Отговор
    Тва от кога е престъпление да стреляш по бълховозите?
  • 2 Работата на униформените

    15 22 Отговор
    Чудо голямо, надупчил някаква лаеща зъбата мастия! Мене що никой не ми стеля по рибите?!
  • 3 христо христов

    12 14 Отговор
    от коментарите си личи в какво се е превърнала България....тотална деградация...

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Пазарен Либерализатор

    27 11 Отговор

    До коментар #3 от "христо христов":

    Защо бе, Ице? Четвърто поколение ловец съм, мастията е животно като всяко друго - лисица, пор, свиня, овца. Ако няма стопанин да се грижи за него и прави пакости на хората-флоберката и мир. На село е така - всяка гад, дошла да яде кокошки, мисирки, гъсета и прочее стока се посреща с куршум.
    Да не поставяш уличните помии наравно с човек?

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 SSS

    14 10 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Напълно сте прав господине, подкрепям вашето мнение. Лека и спокойна вечер!
  • 6 Гост

    9 12 Отговор

    До коментар #3 от "христо христов":

    Не, не, от твоя коментар си личи в какво са се превърнали някои представители на вида хомо сапиенс - в пълни зоофили и еврогейски плужеци!
    Явно никой не прави разлика между прострелване с огнестрелно оръжие и раняване с пневматична пушка! То бива демагогия, но това вече е пълен абсурд!
  • 7 Барчо

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Прав си. За съжаление нашата страна се превръща в нещо много извратено и в тази посока. Градинките, където играят децата и внуците ни са пълни с кучешки лайна. Всеки ден в българските болници се правят операции на кучешка тения. Повечето са за пореден път, защото когато човек се зарази и попадне тенията, то тя е повече от една и имат различен латентен период във времето. Да не говорим за психично осакатени деца и възрастни от кучешки нападения. – възрастен мъж ми разказа, че жена му след нападение на няколко кучета има кофти проблем. Щом чуе кучешки лай и се напикава. По тази причина е почти винаги с тапи в ушите - Моят син в 2012 г го нахапаха сериозно. Естествено заведохме дело срещу общината и минаха цели 5 години през всички инстанции, докато бъде осъдена.
    Както има псевдо еколози - екоравновесие, така трябва да има и противници, които да покажат, че мястото на дивите животни е в горите. Дори при домашните трябва да има ограничение в породите. Например: Забрана на всички бойни породи, както и големи породи да не могат да се отглеждат в апартаменти. По улиците куче без намордник да бъде конфискувано, а собствениците - глобени. Всяко домашно куче с чип. Домашното куче на всеки три месеца задължително на преглед. Трябва да се сложи край на помиарите по улиците на градовете.
    По ТАТОВО време нямаше нито един помияр по софийските улици. като домашни любимци бяха рядкост. Аз съм в центъра и от три кооперации с общ брой апартаменти 45 имаше само една болон
  • 8 ААА

    16 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пазарен Либерализатор":

    Колега, аз съм ловец ,само трето поколение, и не мога да се сравнявам с твоето четвърто поколение. Отстрелял съм доста скитащи и подивели кучета , но никога и през ум не ми е минавало да вдигам пушка на по малко от километър от крайната табела на населено място.Другото е НЕЗАКОННО И ОПАСНО. Ако всеки извади чифтето в града и започне да трепе ,и да се разхвърчат сачми,бренекета ,куршуми .Борбата с бездомните кучета в населеното място , е задача на общините , да ги залавя и прибира в кучкарници,колко успешно се се справят ,и колко крадат е друг въпрос.Аз не съм против да се ограничават безстопанствените кучета и болестите по тях но да се стреля по куче с въздушна пушка е ВАРВАРСТВО, и причинява само страдания на животинката. Като си решил да му вземеш живота , го направи така ,че да не се мъчи. И преди да вдигнеш оръжието, по някое куче , ако може преди това ,помисли и разбери това куче на някои ли е , избягало ли е от някой двор ,има ли каишка ,местните знаят ,и много често те самите ни се обаждат ,ако се завърти някой подивял пакостник, да им души стоката. Така боща не се пуца. Притежанието на оръжие не значи да показваш превъзходство ,а милосърдието и съвестта на по-силния. Стрелбата трябва да е оправдана, да има основателна причина.

    Коментиран от #9

  • 9 Пазарен Либерализатор

    9 11 Отговор

    До коментар #8 от "ААА":

    В града ги черпя с 7.65, самозащита. Само се вика полиция и пишеш обяснение, че си бил нападнат от глутница подивели помияри, в правото си да употребиш КНО. Е, по някога някви зоофилки, дето хотят с кофи помия да хранят бълховозите вият на умряло, моите кучета са в нас и не притесняват никого. На село ги млатя с квото падне, гладко, нарезно, кмета и кварталния са мои хора и не ми пука.

    Коментиран от #10

  • 10 сддсс

    1 7 Отговор

    До коментар #9 от "Пазарен Либерализатор":

    Какво бълховози, работа на общината е да прибира всички бездомни псета. А какво да кажат хората, които нямат и не искат да имат оръжие. Оръжието е отговорност! Проблем е че контролът при разрешителните е силно занижен.

    Коментиран от #11

  • 11 Пазарен Либерализатор

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "сддсс":

    Общината ги кастрира ужкем, и пак ги връща, което на бълховозите не им пречи да нападат, да лаят по цели нощи и да .ер@т, където им падне. Зачетох се - излиза, че сме първенци в целия ЕС по заболели от кучешка тения.
    Та това е положението, по закон защитата е неизбежна, не може човек да бъде жертва на безпризорни мастии. Който ги хареава-да си ги прибере в тях, кастрирани, чипосани, с паспорт и платен данък, както е по закон. И няма да има драма.
  • 12 тракторист хулиган

    2 0 Отговор
    пускайте човека и му дайте поне една флоберка.
  • 13 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Ама този ,най-големият престъпник в тази "държава", още жив ли е? До сега да беше обесен,разстрелян, разчекнат, жив одран, изгорен на клада,удавен,заклан, обезглавен...... Пущайте го от кауша -ние, най-върлите кучкари, вече сме готови да го линчуваме !!!