3 Август, 2017 14:31 2 885 7

На Халкидики закопчаха българи за диво къмпингуване

  • къмпинг-
  • българи-
  • арестувани

Гърция въведе строги правила

На Халкидики закопчаха българи за диво къмпингуване - 1

Българи са сред първите арестувани за незаконен къмпинг в Халкидики, съобщава в. „Български новини“.

Задържани са 6 гърци, 4 македонци и 2 българи, които са плажували в крайбрежната зона на Ситония, Халкидики.

Гърция въведе строги правила за къмпингуване, като тези, които го правят извън определените места, подлежат на санкции. Затова общинската полиция следи непрекъснато за нарушения на туристите, които летуват на къмпинги.

Глобата за палатки и каравани извън определените за къмпинг места варира от 150 евро до три месеца затвор.

Паленето на огън е абсолютно забранено, а санкциите са няколко хиляди евро. При оставяне на отпадъци на плажната линия или дори в къмпинг - отново глоба до 300 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глист

    9 1 Отговор
    Така се прави!
  • 2 дааам

    7 0 Отговор
    новината е поднесена от Стефанаки

    Коментиран от #6

  • 3 EEE

    12 3 Отговор
    Така се прави !
    Не като тук да мърсуват където си искат !
    За това - догодина пак в Гърция !
  • 4 Насо

    6 2 Отговор
    Само така. А тук в БГ всеки си прави какво поиска. В момента съм на Созопол в хотел три звезди ол инклузив. Е българите си личат хора дисциплинирани с акъл разум ,да има и някои по-луди глави ,но все пак те са на по 20-25г. Но има хора ,на които дори не разбирам езика. Е те са нямам думи във всяко едно естество. Мислят си ,че всичко им е позволено .До кога така господа управляващи в нашата страна се чувстваме като........ ,или както го разбира.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Опса

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "дааам":

    Преписа я от Труд, както впрочем правят и всички негови колеги. Тук журналисти няма само копи-пейстъри !
    Иначе те гърците отдавна предупреждаваха, но нашенските селяци си мислят, че като тук и могат да си правят, каквото си искат. Скоро, като почнат и да им ги конфискуват може и да вденат, за какво иде реч. При ооложение, че има къмпинзи слънце с всички условия явно са решили, че ще спестят някое евро и са по тарикати от останалите е сега разбраха, че не са. Гърция съвсем не е "цветя и рози", но такова беззаконие, като тук никъде няма !
  • 7 mediator37

    3 0 Отговор
    Къмпингуването в къмпинг не е никакво къмпингуване, а казарма. Наоколо други палатки и каравани, чалга, цигарен дим и таксите са даже по-големи от наемане на квартира.
    Свободното, не знам защо обидно го наричат "диво", къмпингуване остана едно от малкото ни предимства пред Гърция, отворила задника за пари. Да не мислите, че гърците го правят заради природата? Много грешите. За пари въвеждат този закон, за да могат да вземат наеми от туристите.
    Свободно къмпингуващите се грижат повече за природата, отколкото всеки друг турист. Правят уборки на терена и плажа и отнасят с колите си до контейнера чували с боклуци хвърлени от квартируващите туристи.