Last news in Fakti

5 Август, 2017 01:15 6 645 26

Грък удря и псува наш полицай, троши врати и камери

  • полицай-
  • грък-
  • сандански
Грък удря и псува наш полицай, троши врати и камери - 1
Снимката е илюстративна

Гръцкият гражданин С. Х. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Сандански за извършени непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител, както и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ. Това съобщиха от прокуратурата.

Около 02,20 ч., на 29 юни 2017 г., подсъдимият Х. се движил с автомобила си по централната пешеходна улица „Македония“ в Сандански, която е забранена за движение на моторни превозни средства.

В района на площад „Атлантически алианс“ той бил спрян за проверка от полицейски служители. С. Х. започнал да вика на висок глас и да отправя обидни думи, псувни и цинизми на гръцки език по адрес служителите на реда.

Чужденецът показвал обидни цинични жестове и движения както спрямо органите на реда, така и обществеността като цяло и оказал съпротива спрямо полицаите. Вместо да изпълни техните указания и да прекрати непристойното си поведение, подсъдимият продължил с викове и обиди, блъснал полицейския служител и му нанесъл два удара с ръка.

По-късно, в помещение за задържане на лица в сградата на РУП – Сандански, той счупил куполна камера за видеонаблюдение, като я изскубнал от стената, на която била закачена и я захвърлил на пода. Чрез нанасяне на множество удари по желязната входна врата, в помещението, в което се намирал, успял да скъса заварките на ламарината и я изкривил. Общата стойност на всички причинени от него вреди възлизат на сумата от 111,15 лв.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия С.Х. е определено общо наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок.

Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени от него, като той следва да заплати и направените по досъдебното производство разноски в размер на 222,18 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 заеби

    86 0 Отговор
    Трябва да лежи ефективно, кви са тия глупости?
    Това, ако го направи бългатин в Гърция няма да види слънце поне 3 години и ще го въргалят в най-гнусните затвори !
  • 2 s.s.s

    51 0 Отговор
    Сирурно е,че ако сьщите провинения направи наш сьнародник там ще има голяма разлика в присьдата.Замислете се хора когато давате тази смешна присьда ,особенно когато е постьпил така с полицай...смешно е отношението ви заради тези крупни сумм222лв...
  • 3 Шаран БГ

    53 1 Отговор
    И искате тези полицаи да са със самочувствие, да си гледат съвестно работата ?Как да стане? Защо" споразумението" да не го сключат полицаите с гърка? Как началниците на тези мъже, ще ги мотивират отново да се навират между шамарите? В работата на "недосегаемите и независимите" никой не може да се намесва !!?? Така да е, но много съм любопитен, в какво се изразява едно такова "споразумение" между престъпник и държавен служител, бил той полицай, съдия,данъчен инспектор, кмет или кметски наместник?? Че" служителят " се крие зад "държавата" ми е ясно. Но гърка в случая е подписал декларация-обещание ,че ще достави 4 /четири/ тона маслини?!? Вече ги е доставил? И кому ? Най-тъмни били коридорите в сградите на Темида..... Дали пък не е вярно ?
  • 4 München

    22 0 Отговор
    Как не е попаднал на Рибарев от тази полиция, та да му обърка акането завинаги? Тогава съд нямаше да му е нужен никога!
  • 5 Екшъна

    28 1 Отговор
    Прости съдии слаба държава. Що не му направят и ферарио на циганина ?
  • 6 Екшъна

    27 2 Отговор
    Прости съдии слаба държава. Що не му направят и фелацио на циганина ?
  • 7 Ortis T-5000

    19 6 Отговор
    Маслините са пренасочини към Бойко-Суджука.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бай Кольо

    23 0 Отговор
    Защо в районното не са му пуснали ГРЪЦКА музика.....
  • 10 Сандо

    16 5 Отговор
    Не е циганин майка ви да еба скапана!
    Грък е не разбрахте ли?
    И вместо да говорите глупости се огледайте докъде стигнахме. Чужденците си вилнеят и правят каквото си пойскат.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сандо

    13 1 Отговор
    Ако е така, лошо Седларов!
    След още някоя друга годинка ще ядеш мангалски уи на всеки километър.
  • 13 Сандокан мале с двата ножа

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    Санде ми то е едно и също бе майна
  • 14 gozoblizci

    24 0 Отговор
    К'ви са тия глупости...сключил сделка с прокуратурата....да лежи, както лежат в Гърция.....лентяи са тия гърчоля.....самореват да работят по-малко и да получавт повече.....Да отиде в Гърция и да опита същото с техните полицаи....
  • 15 шофьорът

    15 1 Отговор
    В България не е демокрация а анархия! Какво повече да пишем, отиваме все на по-зле.Тоя Бойко не вижда ли какво става? Ама как да види нали е под охрана, много то е грижа за редовите граждани и полицаите на улицата за които чувам,че пишат обяснения за всичко... Възмутен съм от управниците ни!
  • 16 Сандо

    13 0 Отговор
    Така де, но как да обясниш на глупави хора!
    Важна е постъпката му, това че се е отървал също. Остава срама за родината, съдебната власт и това че на момента не е изял кьотека от полицайте.
    Я иди ти гост ли си, какъв ли си в чужда държава и направи същото.
    Ей така, като горд българин да им го върнеш и да знаеш... българи са го пуснали от ареста и затвора и то корумпирани!
    Така е като ме караш да говоря глупости.
  • 17 qqqqq

    22 0 Отговор
    Бог да го прости бай Тошо, но по негово време този грък щеше да лежи доста в Беляне.
  • 18 аааааааа

    8 5 Отговор
    боко признай си за маслините и за суджука
  • 19 гост

    14 0 Отговор
    Тъпа съдебна система....жалко и за нас 28 години... адвокатско-прокурорска "държава"... тази прослойка е най-мотивираната за неслучващото се до момента в БГ
  • 20 Лупи

    20 3 Отговор
    Горките ни полицаи! Не могат да се защитават срещу цигани, чужденци и мутри защото ги е страх да не ядат дървото. Затова само ще бият и мачкат обикновения данъкоплатец дето им плаща заплатата! Браво! Добра полицейска логика!
  • 21 Един българин

    16 1 Отговор
    Ако направи такова нещо в САЩ, най-голямата демокрация в света, щеше незабавно да бъде застрелян...... А тук само го потупват по рамото и му казват: " Няма да правиш повече така......"
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гошо

    5 0 Отговор
    Тука в България престъпноста си има лоби в парламента и си приеха да има споразумение зада не влизат в затвора наши хора защо не премахнат възможноста за споразумение и всеки кой какво си надроби да си сърба дае мислил преди това ако не е ще има време в затвора да помисли.
  • 24 Диди

    6 0 Отговор
    Станалият инцидент НЕ ПОДЛЕЖИ НА СПОРАЗУМЕНИЯ.Доказана е вината му,а това,че е продължил да чупи в полицията,това е неоправдано държание.След това и да се е разкаял или признал за виновен,то това е излишно,тъй като вината му е факт.Мястото му е в затвора.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.