Last news in Fakti

18 Август, 2017 10:34 5 653 7

Упоиха руска бизнесдама и откраднаха бижута за 100 000 евро

  • варна-
  • обир-
  • рускиня
Упоиха руска бизнесдама и откраднаха бижута за 100 000 евро - 1

Руска бизнесдама, която живее във Варна, разказа, че е била упоена с газ, докато спи в къщата си, а крадците са задигнали уникални бижута за над 100 000 евро.

Нападението е станало малко след полунощ срещу 16 август.

Ирина Милер разказа пред Нова телевизия, че в един момент се е събудила от звука на алармата, но едва успяла да стане, защото била силно замаяна, не можела да си стои на краката, а устата й била пресъхнала. Така разбрала, че е била упоена. Очевидно същото се е случило и с обученото й куче, което не е реагирало срещу крадците. Полицаите, дошли на оглед, също усетили парене в очите.

Къщата има охранителна система, но не и специално в спалнята, в която обирджиите влезли през врата с мрежа.

Когато се събудила, с последни сили успяла да натисне паник бутона. По-късно, при оглед на записите от камерите, се разбрало, че крадците са ровили из къщата 40 минути. Според нея те са търсели документите на част от бижутата, които били единични бройки.

"Подарък са ми от мъжа ми и за мен те имат и сантиментална стойност. Взели са също златен пръстен с глава на пантера, който е моя авторска работа и е с моите инициали "И. Милер", също часовник за 20 000 евро, медальон", каза още бизнесдамата.

След случилото се тя е в шок и не може да заспи, смята да сложи още камери и лазери, за да се предпази от други набези. Жената заяви, че обича България, затова дошла да живее тук преди 5 години, но не вярвала, че е възможно това да се случи.

От полицията съобщиха, че е започнало разследване, но засега не могат да дадат информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 1 Отговор
    Застрахователя да го мисли, ако въобще имат застраховка. :)
  • 2 бай Пешо

    18 3 Отговор
    А щото в Русия не крадът.....много.А тая фамилия Милер нещо ми говори....Газпром.

    Коментиран от #6

  • 3 Цуци

    14 5 Отговор
    Ама горката госпожа... сега ще трябва да "работи" усилено отново и да извърши няколко измамки, за да си вземе нови бижутца за 200 000 този път.
  • 4 Темида

    9 2 Отговор
    Сега тати или татенцето ще трябва пак да я бият няколко стотици пъти за да ги заработи обратно. Пфуууу дано да успее преди да заприлича на матрюшка, че като я гледам наближава преображение.
  • 5 умно ама друг път

    10 1 Отговор
    ТАКА,ТАКА тая дама ще каже цената на всички бижута,че да не съ мъчат крадците да им определят стойноста
  • 6 Стига права и свободи,има и задължения!!

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "бай Пешо":

    От където дошло,там и отишло!!
  • 7 коки

    2 0 Отговор
    Милер беше един от шефовете на Газпром,тази може да е някаква роднина