31 Август, 2017 20:20 8 289 7

Боксьор: Накараха ме да запаля семейство с 2-годишно дете и да убия адвокат

  • боксьор-
  • палеж-
  • семейство-
  • дете-
  • убийство-
  • адвокат

"Радослав Керанов и адвокат Владимир Елдъров заплашиха, че ще ме убият, ако откажа да извърша престъпленията, които ми поръчваха"

Боксьор: Накараха ме да запаля семейство с 2-годишно дете и да убия адвокат - 1

"Радослав Керанов и адвокат Владимир Елдъров заплашиха, че ще ме убият, ако откажа да извърша престъпленията, които ми поръчваха".

Това е оправданието на шампиона по бокс Мартин Поптолев, който днес застана пред съда, за да даде обяснения по делото за серия палежи на пловдивски адвокати, съобщава "Трафик Нюз".

Подсъдими по делото са пловдивският адвокат Владимир Елдъров, таксиметровият бос Радослав Керанов, бившият му служител Милко Доевски, боксьорите Поптолев, Владимир Бодуров и Светлин Спасов, както и приятелят им Петьо Пенев.

Две години след старта, делото вече е към своя край.

Поптолев разказа за част от деянията си, а след това заяви, че спомените му се губят, "тъй като е тренирал бокс" и се наложи в залата да бъдат прочетени показанията, които е дал пред съдия преди две години.

"Работех за Радослав Керанов като момче за всичко. В началото нещата бяха нормални, но след това той започна да ме кара да върша престъпления. Първо откраднах нафта, а след това и едно БМВ, което той смяташе да подари на жена си" разказва Поптолев.

Това обаче очевидно е било само за "загрявка", защото по- нататък разказът му се превръща в истински филм на ужасите.

Първата поръчка, която той получил била за убийството на пловдивския адвокат Владимир Мерджанов.

"Владимир Елдъров беше адвокат на Керанов. Двамата искаха да ударя Мерджанов с бухалка по главата, тъй като имал някакъв апарат зад ухото и ударът щял да бъде смъртоносен. Причината бе, че Мерджанов бил конкурент на Елдъров по делата за обезщетения, които той води на пострадали от катастрофи. Аз категорично отказах да убивам Мерджанов и тогава Керанов ме накара да търся някакви боксьорчета от София, които да свършат работата. Но аз пак отказах. След това Елдъров и Доевски ме закараха с такси до град Баня, където адвокатът ми показа една къща и ми каза, че трябва да я запаля с хората в нея. Там живеел някакъв човек на Мерджанов, който му намирал клиенти" твърди Поптолев.

На 13 октомври 2013 г. в Баня е подпалена къщата на Тихомир и Таня Матеви, докато спели вътре с 2-годишната си дъщеричка.

Подпалвачите поляли с бензин къщата и джипа BMW X5, който се намирал в гаража им. Преди това Матев получил предупреждение по телефона от Елдъров, да внимава, защото знаел къде живее.

Тихомир водел клиенти на адвокат Мерджанов, който също като колегата си Елдъров, се занимавал с дела за обезщетения от ПТП.

"Не исках да паля къщата, затова полях само перилата. Преди това хвърлих камък по един от прозорците, за да събудя хората, които спят вътре. После една седмица не можех да спя от притеснение. После отидохме с адвокат Елдъров до Баня, видяхме че щетите не са големи и той много се ядоса" разказва боксьорът, който е бил в Баня заедно със Светлин Спасов.

Следващата поръчка е била за бизнесмена Иван Гаригов, с когото адвокат Елдъров имал бизнес отношения.

Поптолев получил нареждане да го пребие и да му счупи някой от крайниците, но той отказал.
Тогава отново минали на варианта "палеж".

Изпепелена била колата му - "Шкода Октавия", а след това и трактор в стопанския му двор в село Зелениково.

И след двете опожарявания, адвокатът се връщал с Поптолев на местопрестъплението.

"За колата беше доволен, че е изгоряла цялата, но за трактора се ядоса, защото само гумите бяха повредени. Разбрах, че е платил на Керанов 5 000 лева, но аз съм получавал само някакви смешни пари- по 100- 200 лева" казва в обясненията си обвиняемият.

Поптолев организира запалването и на автомобил "Опел Вектра" на съсед на адвокат Елдъров, тъй като двамата имали конфликт заради кучета и котки, за които Димитър Вълков се грижел.
Адвокат Иван Иванов също е трябвало да бъде пребит, но се разминало само с опожаряване на джипа му "Нисан Патфайндер".

Поптолев получил поръчка да застреля таксиметровия бос Мариян Киров, а също така и да запали сеата на служител на КАТ - Пловдив, който отказал да дава на информация на Владимир Елдъров за пътно - транспортни произшествия.

"Категорично отказах. Освен това разбрах, че съпругата на катаджията е съдия и казах, че няма да се замесвам в такива неща. След това Керанов и Елдъров се договориха за една застрахователна измама и трябваше да запалим един автобус на фирмата в Гоце Делчев. Всичко ни беше приготвено, тубите с нафта бяха в рейса. Когато се върнахме обаче се оказа, че автобусът не е изгорял напълно и ни заплашиха, че ако застрахователите не платят, ние ще го плащаме. После, в средата на 2014 година Керанов и Елдъров си развалиха отношенията. След няколко месеца адвокатъ ми се обади и ми каза, че Керанов разказвал наляво и надясно какво сме направили и ме предупреди да си мълча и да отричам всичко , тъй като в противен случая щял да ме убие. После ме накара да обезглавя котка и да я хвърля в кола, посочена от него. била на някакъв адвокат" , продължава психотрилъра Поптолев.

В края на 2014 година адвокат Димитър Деков открива обезглавена кокошка на предната седалка на хюндая си. Престъплението с препратка към вуду традициите е предупреждение за "откраднат клиент".

"Аз съм суеверен и затова не убих котка. Откраднах кокошката и й отрязах главата" признава боксьорът.

Пропява за всичките престъпления, когато е задържан за нападение и грабеж на гръцки гражданин.

Оказва се, че за някои от тях полицията дори не подозира, тъй като са регистрирани като инциденти в следствие на късо съединение или друга тривиална причина.

"Съжалявам за всичко, което съм направил, но те непрекъснато ме заплашваха. Керанов ми казваше, че ще ме вкара в затвора, където затворници, които познават Елдъров , ще ме намушкат с нож. А аз с очите си видях как той вкара невинен човек в затвора, като му сложи наркотици в колата", е оправданието на Поптолев.

В началото на заседанието защитата на Керанов постави под въпрос обективността на наблюдаващия прокурор Галина Андреева , като бяха изказани съмнения че тя е оказвала въздействие върху свидетелите и е била забелязана да пие кафе с един от обвиняемите пред съдебната зала.

Андреева категорично отхвърли подозренията и представи на съда разпечатка от документа, с който тя е избрана на случаен принцип за наблюдаващ прокурор , година преди арестите на обвиняемите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стадион Дупката

    37 0 Отговор
    Някой коментира, че 90-ТЕ се върнали - та те никога не са си отивали! Просто Мафиотите от рекетьори, биячи , изнудвачи, сводници и дилъри - ИЗПРАХА ПАРИТЕ И НАПРАВИХА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА И ХОЛДИНГИ!!! Визирам всичките трибуквени групировки ВИС, СИК, ТИМ, като ТИМ се оказаха най-умни, прогресивни и даловидни, защото до ден днешен целият Варненски окръг е тяхна феодална територия, а повечето си мислят, че са СОТ със Сузукита и Дачии. Всъщност са огромна схема от холдинги, собственици на пристанища, летища, медии, политически партньори, държат депутати с компромати и т.н. Ето го човека си казва как се действа зад завесата. Сега пак кажете, че 90-ТЕ са си отишли...

    Коментиран от #6

  • 2 Гост

    8 2 Отговор
    Момче, признах те!
    Ти си по-чист и от Дева Мария.
    Амин!
  • 3 Али Раза

    9 1 Отговор
    Просто ПЛОВДИВ !
  • 4 Хихихи

    24 1 Отговор
    Няма по страшни престъпници от тези, завършили юридическо образование. Хихихи
  • 5 гост 2

    13 1 Отговор
    В такава ситуация да се дава на всички по едни 10 години. Малеееее то страшна грозна картинка. Тва са си закоравели престъпници. Над колко човека беше престъпна група?
  • 6 Патриот

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Стадион Дупката":

    Някой са били дори министър-председатели, като във властта използваха същите похвати от от 90-те.
  • 7 ОРАКУЛ

    2 1 Отговор
    Е добре де, кажете какво стана с тези адвокати? Който съдия допусне те да изляат някога от затвора, значи заслужава той да влезе заедно стях до живот. Аз казахх ХАУ.