28 Септември, 2017 17:43 923 1

Пуснаха под домашен арест дядото, убил с чук сина си

  • дядо-
  • чук-
  • убийство-
  • син-
  • домашен арест

Мъжът разказал на разследващите, че преди да удари с чук сина си Илия, по-младият мъж два пъти налетял да го бие

„Сгреших, не съм очаквал, че ще стане така. Имайте милост, искам да остана при бабата“

С тези думи 77-годишният Христо Присадов от пазарджишкото село Добровница се обърна към окръжните магистрати, които гледаха мярката му за неотклонение след изтеклите три дни арест, предава "Монитор".

След това дядото уточнил, че имал животни и нямало кой да ги гледа.

Христо си е признал вината и какво е направил и разказал на разследващите, че преди да удари с чук сина си Илия, по-младият мъж два пъти налетял да бие баща си и го ударил в главата и рамото.

Възрастният мъж отишъл под сайванта и взел чука, като предупредил наследника си, че ако продължава да го тормози и да го бие, ще го убие.

Той замахнал 2-3 пъти с чука, като последният удар се оказал фатален за 54-годишния Илия, който изпаднал в безпомощно състояние.

След като убил сина си Христо се изкъпал и изпрал дрехите си, измил и следите от кръвта по двора, което според наблюдаващия прокурор по делото Димитрия Ганчева било сигурен знак, че се е опитал да прикрие деянието си.

Затова обвинителят поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Според адвоката на обвиняемия синът е тормозил системно родителите си и сестра си, която живее на втория етаж на бащината си къща.

В показанията си Христо Присадов заявил, че той дори не е разбрал, че синът му е починал.

Дори се върнал да го завие, защото той въпреки многото удари все още дишал.

Окръжните съдии постановиха “домашен арест“ спрямо Присадов, като прецениха, че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, предвид възрастта му и заболяването на съпругата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕразбирач

    1 0 Отговор
    Абе...дедото как си опича в движение историйката...Не се знае "синчето" какво ли цвете е било - "за мирисане" ли, за бой ли...