16 Февруари, 2018 13:33 4 293 2

Отхвърлена жена обвини дупничанин в изнасилване

  • обвинение-
  • изнасилване

Отхвърлена жена обвини дупничанин в сексуален тормоз, но стана клиент на прокуратурата. 32-годишната Василка Петрова подала жалба в РУП – Дупница, че Димитър Георгиев се опитал да я изнасили. Дознател от полицията викал на разпит няколко пъти жертвата. Д. Георгиев също давал на няколко пъти показания по жалбата срещу него, пише "Струма.бг".

От събраните от дознателя доказателства било установено, че Георгиев изобщо не е бил на посоченото от Петрова място във времето, за което тя казва, че срещу нея е извършено непристойното деяние. След като била притисната от обстоятелствата по разследването, В. Петрова, която е от София, признала, че нарочно е подала фалшив сигнал до полицията, тъй като Димитър Георгиев не откликнал на любовните й пориви.

В съдебно дело Петрова се признала за виновна за това, че излъгала, че Георгиев се опитал да я изнасили, и се съгласила на споразумение с прокуратурата. Съдия Светлана Пейчева постановила присъда от 6 месеца „пробация“ за Петрова, като я задължава да се регистрира по постоянен адрес и през този период да се среща с пробационен служител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪЛЧ

    23 0 Отговор
    Истанбулска конвенция , да защити жената жертва !
  • 2 Мартин

    18 1 Отговор
    Абе, ако й беше минал номера, този мъж за колко щеше да лежи? Справедливо ли е тя да получи 6м. пробация, при условия че от другата страна седят 5-10 години, които слагат край на нормалният живот на човека. Към тази щикотлива тема трябва да се подходи с повече твърдост.