Last news in Fakti

28 Февруари, 2018 14:49 3 743 2

Разкриха модерна оранжерия за канабис в село край София

  • канабис-
  • оранжерия

В рамките на планираните действия, служителите на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и криминалисти на СДВР претърсили хале на територията на Локорско. Голямото помещение било приспособено за оранжерия и в него, с помощта на модерно оборудване и различни препарати, били отглеждани 700 растения канабис, достигнали различен стадий на развитие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на предприетите действия там са открити и 17 кг сух канабис, боен пистолет „Макаров“ с поставен заглушител, иззети са четири мобилни апарата със СИМ карти и таблет. На място са задържани четирима мъже - столичаните Х.М./44г./ от София, осъждан за кражби, М.С./39г./, с криминалистически регистрации за извършени кражби, и Н.И. /39г./ - осъждан за незаконно притежаване на оръжие , и К.Б. /24г./ от Мездра. В апартамент в столицата, обитаван от К.Б., полицейските служители намерили сак с общо 10 кг канабис, разпределен в пликове. Иззет е и мобилен телефон със СИМ карта. В полезрението на антимафиотите попаднал и В.С. /41г./, с множество криминалистически регистрации за производство, притежание и разпространение на наркотици, в апартамента на когото са иззели мобилни телефони, документи и банкови карти.

Общото тегло на открития наркотик е 27 кг суха маса канабис и 700 растения от същия наркотик. На петимата задържани е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 354 А, 354 В и 339 от НК.

След 72-часовото им задържане, на Х.М., М.С., Н.И. и В.С. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на К.Б. – „домашен арест“.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава под ръководството на СГП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    8 1 Отговор
    Ще има напушени ушеви.
  • 2 Kozzzzzz

    4 0 Отговор
    A.C.A.B