5 Март, 2018 16:39 14 847 29

Хванаха топ полицай, пиян зад волана

  • полицай-
  • криминалист-
  • дрегер-
  • пиян

По време на проверката криминалистът отказал да бъде тестван за алкохол и не се явил да даде кръвна проба

След повече от 10 години работа в системата на МВР вчера бе уволнен дисциплинарно криминалистът от РУ на МВР – Разлог Васил Желязков. Заповедта за уволнението му е връчена вчера, съобщава struma.bg.

Тя е резултат от приключилата дисциплинарна проверка, стартирала още в края на миналата година, след като през октомври Желязков бе заловен в Банско да шофира личния си автомобил в нетрезво състояние. Той е спрян извън работно време от свои колеги от вътрешна сигурност.

По време на проверката криминалистът отказал да бъде тестван за алкохол и не се явил да даде кръвна проба. По данни на проверяващите той е бил във видимо нетрезво състояние.

Желязков оглавяваше Охранителна полиция към РУ в Банско, но преди около две години бе преместен в криминален отдел в РУ- Разлог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пиянката

    49 4 Отговор
    Преди пет месеца са го " хванаЛИ", а не " хванаХА". Чак ми е чудничко как се е стигнало до наказания, но са били от " Вътрешна сигурност"! Иначе " О-о-о, колега!" и кой откъде е!
  • 2 Алфонсо

    31 34 Отговор
    Сега да изчака горе долу година, да осъди МВР и да му дадат едно яко обезщетение за тази година и нека напусне. Не може за едно провинение по ЗдвП да носи двойна отговорност. Да го накажат по общия ред, но да го гонят от работа, това само в България го има. Ако е по време на работа, но като не е на работа, да се таксува за нарушение по общия ред.

    Коментиран от #3, #29

  • 3 mititu

    31 6 Отговор

    До коментар #2 от "Алфонсо":

    A ти даваш ли си сметка,че той е човек на закона?А личния му пример?С какво право утре ще залавя и обвинява евентуални престъпници?Значи извън работно време може да си порка и кара,така ли?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 стига измекяри

    20 5 Отговор
    не се явил? то концерт по желание ли било? тия полицаичета,които са го оставили с право на избор защо не са уволнени?

    Коментиран от #16

  • 6 Алфонсо

    20 17 Отговор
    Тогава по тази логика и учителите, лекарите, кметовете, данъчните и прочее държавни и общински служители трябва да бъдат уволнявани, когато бъдат хванати да карат пияни. Те също дават лош пример така. Да ама не. Като го хванат пил и е в почивка, полицая трябва да си понесе последствията предвидени в ЗдвП и ако е над 1.2 от НК. Но за едно провинение две наказания - това си е вече против законоустановеното, защото изрично е посочено, че за едно провинение можеш да бъдеш наказан само веднъж, а не административно и дисциплинарно както е в случая. Само че малко от коментиращите осъзнават смисъла на закона.

    Коментиран от #7, #28

  • 7 Иванчо l-ви

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "Алфонсо":

    Точно така !!!
    Когато заемаш толкова отговорен пост си длъжен да бъдеш примерен гражданин.
    А не хулиган който застрашава живота и здравето на хората.
    Сега да ходи 6 месеца да копае градинки за да помни кога е карал пиян.
  • 8 МВР

    21 3 Отговор
    Щом нарушава закона мястото му не е в МВР

    ...Алфонсо ти да не си ченге ?
    Звучиш ми като полицайче което си позволява от врвме на време да прави подобни нарушения !

    Коментиран от #11

  • 9 ДЮна

    26 2 Отговор
    Я да видим какво пише в закона:

    28. Държавният служител независимо от заеманата длъжност в качеството си на участник
    в пътното движение се подчинява:
    а) на нормативно определените правила за движение по пътищата в Република България;
    б) на забраната да не управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в
    кръвта над 0,5 на хиляда или под въздействието на друго упойващо вещество по време на
    изпълнение на служебните си задължения, както и в извън установеното работно време или по
    времето на ползване на отпуск

    Чукча писатеееееел.....
  • 10 МВР

    22 4 Отговор
    Къси са му връзките,затова е аут от системата.На тарикатите от Павликени трябваше да им се повдигне обвинение за ОПГ,а какво стана едно нищо.
  • 11 Алфонсо

    8 18 Отговор

    До коментар #8 от "МВР":

    Не, юрист съм, и бих осъдил МВР на драго сърце, както и всяка друга институция в нашата държава, която потъпква правата на отделния индивид, било той служител или обикновен гражданин, защото по презумпция на конституцията на република България, всеки един индивид в нашата държава е равнопоставен с другите и има право на защита.

    Коментиран от #12

  • 12 ДЮна

    18 2 Отговор

    До коментар #11 от "Алфонсо":

    Неподготвеното ти изказване, щеше да бъде доста по-малко жалко за теб, ако нямаше юридическо образование.
    При наличието на такова, и тази демонстрация на изцяло липсваща квалификация, е направо смешно.
    Виж пост #9 и се оттегли.
  • 13 бенц

    10 2 Отговор
    Алгончо, учител,лекар,кмет и т н т..
    не могат да ти вземат книжката а полцайчо можете аа...
  • 14 Алфонсо

    13 15 Отговор
    Няма какво да гледам пост 9. По какъв начин е установено количество алкохол в кръвта на въпросния. Същия се е възползвал от възможността дадена му в ЗдвП да откаже проба за алкохол, като за това се взема СУМПС на водача в размер на две години и му се налага глоба в размер на 2000 лева. Понасяйки това административно наказание, не би трябвало да носи дисциплинарно такова, ако нарушението не е извършено един преди или след работно време, или когато е на разположение по утвърден график и със съответната заповед. Всичко друго е потъпкване на гражданските права на отделния човек.
  • 15 Ммм да

    8 1 Отговор
    Алфонсо е прав, спор няма. У нас законите ги четат както Дяволът Евангелието. А пък за прилагането им въобще не трябва да става и дума. НАпример в НК точно и ясно е записано какво е неизбежна отбрана, кога има превишаване на пределите й, и кога тези предели не се считат за превишени. Последното обаче не попречи на пловдивските ченгета да окошарят доктора, който си е бранил живота и неприкосновеността на дома.

    Коментиран от #21

  • 16 PlimP

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "стига измекяри":

    Педко много филми гледаш!
  • 17 Чакаленко

    2 0 Отговор
    И като държавен служител - уволнение вместо присъда!
    Т.е. уволнението е присъдата. Справедливо ще е!
    Вече няма да може да ползва облагите от сл. си положение.
    Ужас!!!
    Е..ти законите е..ти правосъдието.
    Държава защитаваща цигани, крадци и дър. служители
  • 18 Милиционер

    8 1 Отговор
    Пак да ви припомня. Колегиалността между ченгетата на пътя я няма никъде. Обърнете внимание на колите на вашите познати полицаи. Те всичките имат седмична винетка от началото на годината, ама важи през цялата. Евала! Не зная подробности, но и със застраховките било същото. Евала! А ние простосмъртните плащаме, като араби и гласуваме за тях. Евала!
  • 19 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    отказал е да си плати
    иначе и той е човек
  • 20 Чичу Ади

    3 1 Отговор
    1.Полицаят е упражнил гражданските си права да не даде алкохолна проба или кръв за анализ. Знае си правата. Така остава без книжка за 2 години и глобата е 2000 лева. Но пък няма престъпление! Т.е. това е административно нарушение. Щом закона го позволява(такива са ш...ните закони в БГ), значи се е разминал. Сега естествено ще осъди МВР, те ще му платят за пропуснатите ползи и родния сЪД ще го възстанови на работа. Ако е хитър, ще напусне и ще вземе по заплата за всяка прослужена година, защото иначе ще му правят сечено и ще му търсят цаката за дисциплинарно уволнение и тогава заплати на кукуво лято. Агентите на вътрешна сигурност не са дрегер и тяхното субективно мнение за пиянството на полицая не важи никъде, освен пред малоумния им началник. Проблема на МВР е, че се ръководи от най-простите служители, кой завършил за даскал по физкултура, кой аграр, кой падар...
  • 21 Чичу Ади

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Ммм да":

    Относно доктора, този гараж в който е имало плъх, се намира на улицата, а не в домът на медика. Не е застрашавал нито живота му, нито на семейството му. Застрашил е материално имущество, складирано в гараж. Разликата е същата, като небе и земя. Освен това, доктора няма разрешително за оръжие, следователно не може да си купи законен пистолет. Защо му е на един порядъчен човек, да притежава незаконен пистолет, когато може да си вземе по надлежния ред? Като е видял отворена вратата, звъннал ли е на 112 да съобщи в полицията? Бил обиран 2 пъти преди това и не го разкрили. Ами това полицията не са магьосници. Но ако беше звъннал, до 2-3 минути щеше да има патрулка пред гаража. През това време можеше да подпира вратата, да не избяга мишката... Вместо това, слиза долу и стреля 4 пъти. Плъха хвърлил ножа по доктора, пък после ножът се оказва до трупът на 2 преки... Как го намери в тъмното този нож мишока и да си го вземе за изпът, когато някой пуца по него? След като пострелял малко, г-н доктор си легнал щастлив, че е защитил гаражните си вехтории. Няма лошо, негови са! Но си застрелял плъх и дори не си позвънил на 112 да кажеш какво е станало. За 2 компота щом затрива някого, що за човек е това? Тръгнали да правят протести овцете под строй. Аз виня доктора за убийството. Виня и българските сЪД и проКУРатура за това, че един циганин с 9 изтърпяни присъди и 40 висящи дела, се разхожда, като властелин из улиците. Живота на един човек няма да е същият, заради бездейс

    Коментиран от #22

  • 22 Един друг

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Чичу Ади":

    А, не може така! Какво тук значат някакви си факти? Свобода за доктора! Протести пред полицейското и промяна на закона! Нищо, че законът (НК) даже си е съвсем добър, а който не е решил, има чисто съдебно минало и не е полу или пълен идиот, не си е извадил разрешително било за носене и употреба, било за зъхранение, било за спортни цели. На доктора даже не е незаконен, оставен наслдество от дядо му, каквото имат сума народ над гардеробите, а е преправена самоделка.

    Един случай навремето - седя си до късна доба и чета на компютъра, когато ми се звъни настойчиво на вратата. Предивд, че беше след 1 часа, бая се притесних какво може да е станало докато отида да видя кой е. Гледам през шпионката - двама униформени. стана ми лошо, че идват да ми съобщят за нещо лошо за някой близък. Отворих и те директно питаха дали еди коя си кола била моя. Отдъхнах си веднага. И кво се оказало - патрулката си обикаляла квартала, отдалече видяли съмнително поведение, подминали, спряли колата викнали подкрепление да заварди района и хванали 4-ма келеши - българи да ми демонтират гумите с джантите. Дойде следовател, описаха нещата, казаха ми на другия ден да ходя да дам показания и останах да си оправям колата, че се беше килнала, защото четиримата тъпанари бяха решили да издърпат колелата и колата да си падне по корем, обаче като са ги откачили от главините и тя беше затиснала гумите с калниците.

    После сума години се влачих като свидетел в СГС, обаче си ги осъдиха. За капак,
  • 23 Един друг

    0 1 Отговор
    После сума години се влачих като свидетел в СГС, обаче си ги осъдиха. За капак, идиотите в колата си имаха още един комплект гуми с джанти и два автокасетофона.

    Друг път пак по нощите ми звъни домашният телефон настойчиво. Вдигам и ми казват, че са от еди кое си районно и се извиняват за късния час, но са им донесли намерен малък талон на моя кола. Обаждат ми се по това време, за да си знам, че е при тях и на сутринта да несе притеснявам, ако го потърся и не го намеря и да се юрна в КАТ за нов.

    И други случки съм имал с полицаи и нищо лошо не мога да кажа. Да, знам, че са такива и онакива, но моят опит е различен.

    Нищо, де, важното е свобода за доктора! Това, че цялата история смърди от далече не е важно.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Slavic Vibes

    1 0 Отговор
    Топ полицай, кое му е топа? Че се е НАПИЛ КАТ ТОП ли ве? Бахахах, боторлякккк.
  • 27 Гошо

    0 0 Отговор
    А с пияния по коледа в красна поляна пожарникар, какво стана!?
  • 28 Ебачев

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Алфонсо":

    Тъй като е отказал да бъде тестван за алкохол моментално отива на 1,2 промила за което минава през СЪД . Щом е осъден неможе да работи в Сверата на МВР от което е и уволнението му .
  • 29 Korkova tapa

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алфонсо":

    Алфонсо нали този човек трябва да е пример за теб и обществото. От него трябва да се учиш,поучаваш и възпитаваш тои трябва да е образеца. Как може да мислите толкова каунски.