Last news in Fakti

16 Март, 2018 08:59 3 342 5

В Бургас задържаха момиче за измами в интернет

  • измами-
  • момиче-
  • интернет

И по двата случая бяха образувани досъдебни производства

В Бургас задържаха момиче за измами в интернет - 1

Служители от сектор „Икономическа полиция” в Бургас задържаха 19-годишна жена заради измами в интернет.

Измамите са свързани с обяви в интернет за продажба на стоки и в последствие изпращане на стоки без стойност, различни от обявените, съобщиха от пресслужбата на ОДМВР-Бургас.

Задържаната 19-годишната Х. В. от Бургас е направила пълни самопризнания. Тя е обяснила механизма за извършване на престъпната дейност.

Младата жена ползвала няколко сайта за интернет търговия с вещи – втора употреба, като публикувала обяви за продукти на специален режим, с което се избягва опцията „преглед и тест”. На обявите се отзовавали различни хора, единият от които получил пратка, чието съдържание далеч се разминавало с промотираното.

Той алармирал служителите от сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, които своевременно предприели действия по установяване самоличността на извършителката на измамата и след множество процесуално-следствени и оперативни мероприятия локализирали 19-годишната бургазлийка.

Тя е задържана за срок от 24 часа, като в обитаваното от нея жилище, разположено в ж.к. "Меден Рудник" са намерени и иззети вещи и предмети, имащи отношение към извършеното престъпление.

По случая е образувано досъдебно производство.

Преди месец бяха установени други двама извършители на неправомерни транзакции в интернет - пространството, които чрез използването на данни от банкови карти, осъществяваха залози в интернет - сайтове. И по двата случая бяха образувани досъдебни производства. ОДМВР – Бургас използва възможността да призове граждани - потърпевши от подобен род неправомерни посегателствa, да потърсят съдействие и да съобщят в сектор „Икономическа полиция” при ОДМВР – Бургас, на адрес : ул. „Христо Ботев” № 46.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пилавджи Ердо

    9 1 Отговор
    Като седне вьрху лоста щесе озапти тая негодница
  • 3 Дарко

    6 0 Отговор
    Тя пачата, че е виновна виновна е, ама ако нямаше балъци нямаше да става така
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.