Last news in Fakti

23 Март, 2018 17:18 1 977 2

4 г. затвор за ДДС измамник

  • затвор-
  • ддс-
  • измамник

Ръководителят на групата осигурявал "кухи" фирми

4 г. затвор за ДДС измамник - 1

Заради щета от 570 000 лева ръководител на група ДДС-измамници ще лежи 4 години в затвора.

Това наказание постанови Специализираният наказателен съд, съобщиха от прокуратурата. Той е осъден и да възстанови дължимата на бюджета сума солидарно с другите двама участници в групата, след като съдът е уважил изцяло внесения по делото иск на Министерството на финансите.

Участниците са получили условни наказания от по две години лишаване от свобода с четири годишен изпитателен срок.

Съдът е приел тезата на прокуратурата и представените доказателства, според които данъчните престъпления са били извършвани по позната схема. Действащата фирма на един от участниците в групата (старозагорски бизнесмен) избягвала плащането на ДДС чрез осчетоводяване на фиктивни сделки с т.нар. "кухи" фирми на липсващ търговец.

Ръководителят на групата осигурявал въпросните "кухи" фирми, фактури и други счетоводни документи за несъществуващите сделки, координирал и всички действия. Третият от групата водел счетоводството. Присъдата на първоинстанционния съд не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд, се напомня в прессъобщението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1

    1 0 Отговор
    Айде бе - министър на какво е този?
    Еееееееех мечти!!!!!
  • 2 Иванов

    3 0 Отговор
    Сигурно са осъдили някой клошар, който живот ще си живее в пандиза- топло, баня, масаж на простата плюс all inclusive- закуска, обед, вечеря за 57 евра платени от баламията отвън.