Last news in Fakti

25 Март, 2018 09:09 2 179 4

Пуснаха срещу 10 бона гаранция надзирателя-лихвар

  • темида-
  • съд-
  • лихвар

Адвокатът на Станко пък обясни, че неговият клиент работи като надзирател от 9 години

Обвиненият в лихварство надзирател от затвора в Пловдив Станко С. бе пуснат под парична гаранция от 10 000 лв., след като съдия Ирина Джунева от пазарджишкия Окръжен съд прецени, че няма опасност той да се укрие и да попречи на разследването.

Държавният обвинител настояваше за постоянна мярка „ задържане под стража“ и подчерта, че наказанието, което се предвижда за незаконната лихварска дейност, е от 5 до 10 години затвор, глоба и конфискация на част от имуществото му. Прокуратурата разполага с обясненията на 18 свидетели-предимно от ромски произход, на които надзирателят е давал частни заеми.

Адвокатът на Станко пък обясни, че неговият клиент работи като надзирател от 9 години, имал безупречна репутация и нямал нито една противообществена проява и затова поиска по-лека мярка. Самият надзирател обясни в залата, че като раздавал заеми на своите съселяни си мислел, че им прави услуга и не знаел, че върши престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    7 0 Отговор
    А сега де ко правим? Да искаме по големи заплати ли, или и тез са ни големи. То у пандиза всеки с телефон, наркотици бол и каквото се сетите. Ще излезе работата като на сервитьорите. Заплатата малка, но от бакшиш се докарва. Та за тази работа и тез пари са им много.
  • 2 ТеМига

    2 0 Отговор
    Ко казва Б.Б. по този казус ? Уволнение немедлено без право на пенция и заплати. От там нататък Независимата Съдебна ВЛАСТ ще си го издои достатъчно. Не знаел, не можел, не разбрал !
  • 3 Владо Вр

    3 0 Отговор
    Има пари човека, платил си е! Докато няма публични екзекуции на стадиона, няма оправия!!!
  • 4 Kcaniba

    1 0 Отговор
    То да беше само той.Всички надзиратели са търговци иначе от къде затворниците ще имат телефони,пари и дрога.