Last news in Fakti

10 Април, 2018 11:58 19 007 36

Внимание! Цигани продължават да карат децата си да се хвърлят пред коли! (ВИДЕО)

  • цигани-
  • коли-
  • шофьори

Действа ли в Бургас подла циганска схема за изнудване на шофьори? Това се питат от няколко месеца мнозина, след като случаите на внезапно изскочили роми на пътя зачестиха, а веднага след това се повтаря един и същ сценарий: "Пострадалите" заплашват, че ще извикат полиция и искат "малко" обезщетение от водача на автомобила, който обикновено няма никаква вина, за да си тръгнат по живо и здраво.

Циганетата са подкрепяни от здрава ромска група и по-скоро става въпрос за рекет, а не реален разговор, пише Флагман бг.

Вчера млад бургазлия е убеден, че е попаднал в подобна схема и само адекватната му реакция зад волана го е спасила да стане жертва на циганско изнудване. Действието се развива на бул."24 пехотен полк", около 18 часа, пред Лайф Хоспитал.

Мястото изглежда не е избрано никак случайно. Ето какво написа младият шофьор в най-голямата бургаска група "Шофьори Бургас".

"Пазете се, цигани карат децата си да се хвърлят пред коли. Това е интеграцията им. Ще ви опиша подробно ситуацията: забелязах от далеч малко циганче да подскача като спринтьор на място. С наближаването ми реши да се спуска, но дръпнах вляво и намалих и вероятно се отказа, защото щях да успея да спра. Ако карах в дясната лента и с по-висока скорост щях да го блъсна. Когато се отказа да се хвърля, загледах реакцията на мъжа с него (може би баща му) започна да му ръкомаха и да му се кара, може би защото се отказа... Бях чувал само истории, че правят такива неща, но ето че ми се случи и на мен", разказа потресеният млад мъж от Бургас.

Той уточнява, че е подал сигнал на телефон 112, а малко по-късно на мястото е отишъл екип на КАТ, който е разпитал ромското семейство.

Под коментара му следват десетки подобни истории на други бургазлии, които са попадали в идентична ситуация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОРАН БРЕГОВИЧ

    103 3 Отговор
    ГАЗЗЗЗЗ бе да му *************

    Коментиран от #5

  • 2 Иванчо l-ви

    81 2 Отговор
    Хасан !!!
    Детето болен.
    Ша водим ли на доктор или друг ша прайм ?

    Коментиран от #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иванчо l-ви

    61 1 Отговор
    Тази сйема работеше успешно във Варна преди 10г. Явно продължават
  • 5 JEEP

    77 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГОРАН БРЕГОВИЧ":

    И да го лежи като за човек.

    Достатъчно е видеорегистраторите да станат законен доказателствен материал.

    Коментиран от #22

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 санде

    80 0 Отговор
    Къде е Адолф?

    Коментиран от #30

  • 9 Ники

    25 2 Отговор
    Имам един приятел преди 10 години взе .. едно цигане недалеч от Филиповци ... съответно това сдаде богу дух на място .... събрали се 20 - 30 мангала .. разправии ... но полицаите ... са му съдействали .. максимално ... после разбира се не безплатно може би поне 10 000 лв беше на правилните места ... и навсякъде пишеше че цигането се е метнало на колата и т.н. ... Сиг заради подобни случай тука при нас вече отдавна не се е чувало за такива неща ...
  • 10 Марадона

    11 61 Отговор

    До коментар #2 от "Иванчо l-ви":

    Хасан не е циганин а турчин, и пише много интелигентно даже, дървите се на Хасаните които само армията им е повече от населението на БГ а после да ядеме дървото заради простотията на неколцина материали като тебе ? Затваряйте си плювалниците

    Коментиран от #13, #15, #36

  • 11 Bahti

    45 4 Отговор
    Ако не успея да го прегазя, ще може ли пак да пробвам? Xaxaxxa
  • 12 Ford Prefect

    26 1 Отговор
    Г-н бъдещ сапун, точно ТИ ли ще даваш наклон на другите как да пишат? Я се виж първо какво си изсрал с клавиатурата и тогава говори за другите. Веро просто.
  • 13 Салам Алеко

    27 6 Отговор

    До коментар #10 от "Марадона":

    Хасан е толкова турчин, колкото ти си аржентинец!Някой си ползват устата за разговори, други да плюят! Колкото за интелигентното писане съгласен съм че е интелигентно, но ако го слушат анадолските момичета, и нашите първокласници! За нивото на Родината ми, иска още много книжки да чете!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай Благой

    49 0 Отговор
    Това преди в София го правеха мангасарите!
    Абе мама му стара...къде е оня с лулата или онзи с малките мустачки!!
  • 17 волен сидеров

    37 2 Отговор
    газ до ламарината ,поглеждаш на огледалото ако мърда -задна и пак газ ,ако пак мърда вадиш крика и бой докато спре да мърда
    що не вземат да работят тези хора-едно време бай Тошо с една уазка ги прибираше от там където стояха на групички и директно на полето в ткзс-то .егати свободията после се сърдят и обиждат-не става така господа цигани-роми все едно ...
  • 18 275 40 R19

    26 1 Отговор
    Въобще няма да подавам сигнал,първо бащата ще упърди кочана,след това цигането ще отнесе шамарите

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ники Дудука

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "275 40 R19":

    Бе на думи все сме голяма работа.....
  • 22 те са си

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "JEEP":

    Видеорегистраторите стават доказателствен материал при спазени условия. Ако има адекватен юрист да го напише, но когато имаш такъв запис и го предадеш при спазване на някакви условия на полиция или следствие, или др. подобни, те са длъжни да го вземат предвид.

    Коментиран от #25

  • 23 ссср

    15 2 Отговор
    Аз щях да го прегазя малкото гнусно въшливо цигане
  • 24 Турчин

    2 10 Отговор
    Не бъркайте циганите с Турците за да не ви обърка БОГ с дяволите в АДА за да видим кой ще реве!
  • 25 ИЗГОРЯЛ ГОРЯЛ И ГОРЕЩ

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "те са си":

    И ако този ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ внезапно се ИЗГУБИ (срещу 3-5000лв.) ко прайм??!!
    Картата с файла се дава на ченгето, СЛЕД КАТО Е НАПРАВЕНО КОПИЕ, КОЕТО ДА СЕ ПРАТИ НА МЕДИА!!!!!
    Представа си нямате, колко лесно се "ГУБИ" доказателството, КОГАТО НПО-ТАТА НАЛЕЯТ УБЕЖДЕНИЯ!!!
    Никога не давайте, едсинственото копие от инцидента - винаги си правете копие и търсете МЕДИА, за да отрази случая!!!
    Иначе ще си живеете в заблуждения от "справедливото" правосъдие !!!!!
    Изисквайте в протокола да бъде написано ЧЕТЛИВО, че сте приложили карта с видеозапис от инцидента. Дори бих посъветвал - ако имате свидетел в колата да покажете записа на ченгето ВЕДНАГА на някакъв носител - таблет, лаптоп, смартфон или друго устройство, което може да възпроизвежда файла!!!
  • 26 Бай Тошо

    11 1 Отговор
    До 10 -15 години ще сме циганска държава, тогава ще заобичаме бай Тошо задочно
  • 27 Коко

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Цигане без родителски контрол пресича неправилно, след пътен инцидент роднините му изнудват за пари водач на МПС - отново" Организацията за закрила на детето е сезирала прокуратурата относно престъпна небрежност довела до пътен инцидент. Отново, живущи в циганския квартал без постоянна адресна регистрация предявяват претенция относно материален интерес свързан с изнудване на водач на МПС. Родителите на пострадалото дете, са неграмотни лица от неустановен тъмен пройзход без точна месторабота, образование и адресна регистрация в района на ПТП. Детето не е здравно-осигурено, родителите също. Били на гости при свои роднини, но регистрирани в местната служба за социална дейност. Майката е декларирала че е самотна, за което се изплаща социална помощ от 1780,00 лв на месец за отглеждане на четири деца от един партньор. На територията на социалната служба по местогостуване от 60 месеца назад. Същата е освободена от плащане на здравни АГ услуги в миналото и в бъдеще. След проверка на НАП, на имената на майката не са открити справки относно плащне на данъци, имущество, комунални услуги и здравни вноски, не са открити записи относно присъствие на децата в социални образователни заведения: детски градини, ясли, училища.
    Към партньора на майката има заведени висящи дела за кражби, побой, нарушаване на обществения ред, скитничество. И двамата родители гласуват в района на местогостуването на последните и предпоследните избори.
  • 28 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    нпо гризачи в действие..
  • 29 Лут

    10 1 Отговор
    Мръсна сган ще огънат ламарините на някоя кола
  • 30 Хой

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "санде":

    Във Филипините!!!
  • 31 Кобрата

    13 0 Отговор
    Няма да има оправия с това мръсно, гнусно, мургаво племе
    Невинен човек ще вкарат в беля да ги лежи... Тези са за трепане ама с по един автомат и наред, един да не остане. Вече направо ми се повръща от цигански чалъми, УЖАС
  • 32 Гъкбхйн

    4 0 Отговор
    Абе тия индианци нямали кой да ги измете от Бг ,мамка им циганска цял живот тарикатеят
  • 33 Sunshine

    0 4 Отговор
    Ейййй, значи големи сте разбирачи.Расисти....повечето коментари са тип "мръсното гадно цигане".Първо, нали уж сме в ЕС, нали сме европейци, откъде се взе този расизъм, откъде се взе тази омраза.Второ, децата по никакъв начин не са виновни!Ако и вашите родители ви кажат "Скочи пред колата, иначе ще те смажа!", какво ще направите?Вземете се малко в ръце.

    Коментиран от #34

  • 34 Правилно си написал че сме "в

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Sunshine":

    Правилно си написал че сме "уж"в ЕС. Защото ако бяхме наистина ' това никога не може да се случи!
    Вредните елименти за обществото, трябва да се премахват !
  • 35 Гост

    2 0 Отговор
    Няма лошо тъкмо ще се оправи баланса цигани българи. Една година условно и един мангал помалко.
  • 36 Д-р Радева

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Марадона":

    Ти ,пиеш ли си хапчетата?
    От къде тръгна -къде отиде. Ако толкова много те кефи у комшиите - прав ти път! Ама ,малко ще те "обиждат", нали знаеш. Ти затова си траеш тука!