Last news in Fakti

17 Април, 2018 10:50 1 305 6

Прокуратурата се заема със семейството, застрашено от 64 г. затвор в Гърция

  • гърция-
  • затвор-
  • стефан николов-
  • янко янков

Прокуратурата проверява случая със семейството, заплашено от 64 години затвор в Гърция. Баща и син от Габрово са обвинени за трафик на мигранти, след като продали на непознати камиона си.

43-годишният Янко Янков – новият собственик на камиона, живее в столичния квартал „Факултета".

Той не е пререгистрирал камиона.

Той разказа пред бТВ, че е получил 200 лева, за да отиде в Габрово и да сключи сделката. Янко е лежал в затвора за кражби. По документи е притежател на камиона, заловен с мигранти в Александропулис.

„Нито книжка имам, нито камион, нито кола мога да карам”, призна той. Въпреки това пред съда ще застане не той, а предишните собственици на камиона, защото Янко не е сменил собствеността в КАТ, въпреки че те са спазили всички изисквания на закона.

„Прехвърлихме го нотариално, издадохме фактура”, обяснява Стефан Николов. Янко твърди, че непознати мъже дошли в махалата и му обещали 400 лева, за да използват личните му данни за покупката. „Видяха камиона, пазариха го, оправиха го. Аз съм неграмотен, само си стоя. Един от тях с костюм, аз само един подпис. Трябваше да ходим до КАТ, ама те се стиснаха за 200 лева, аз се нервирах и им казах, че правят циганска работа и да не ме търсят повече”, разказа Янко. Той казва, че не знае имената на мъжете, но били на квартира в „Овча купел”.

„Тези момчета са карали други момчета от махалата да участват. 5000 евро на курс, по 30 бежанци качваха, как го правят и къде ги крият – не знам. Има един арабин с тях, спонсорира всичко той”, твърди Янко. Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че ще възложи на международния отдел да провери какъв е случаят и дали от гръцката страна са пристигнали каквито и да е инструменти на международната правна помощ.„

Свързах се с министър Захариева и я помолих да настоява българският консул утре да се организира и в 11 ч. да бъде в съда в Александропулис, защото е важно българите да имат подкрепа на държавата”, категорична беше и омбудсманът Мая Манолова. От Външното ни министерство казаха, че консулът в Солун следи развитието на случая. Все още обаче нито полицията, нито прокуратурата са потърсили Янко и останалите мъже в схемата. „Ами ако бях ходил в КАТ, талонът да се води на мое име, аз ли щях да го изям? Ей така щеше да стане. Изкарах късмет, бате”, допълва Янко. Очаква се утре семейството от Габрово да се яви в гръцкия съд в Александропулис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    12 0 Отговор
    Поредната българска простотия-човека си е продал камиона съвсем легално и законно и от датата на продажбата няма вече нищо общо с това МПС,обаче нали държавата е кръгла нула е оставила Гърция да прави каквото си иска
  • 2 АЛООО

    12 1 Отговор
    какъв е смисъла от нотариусите, след като си прехвърлиш автомобила при тях ,и след време те издирват от някаде за този автомобил който пак ти се води?

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "АЛООО":

    Отдавна тия крадливи елементи-нотариусите трябваше да отпаднат при покупко-продажба на на МПС , 500 броя са в България,в случая нотариусите нямат вина ако трябва да съм обективен

    Коментиран от #4

  • 4 онзи

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    напротив,точно нотариусите са виновни,защото ако не се занимават те с това ,то ще се върши в кат както в другите нормални държави...

    Коментиран от #5

  • 5 Ads

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "онзи":

    Това вече не е възможно. Случаят е стар. В момента отидеш ли при нотариус, веднага договорът е регистриран вече в кат.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.